Supermarketurile nu vor sa scada preturile la alimente!

Supermarketurile nu vor sa scada preturile la alimente!
Retailerii se revolta dupa ce Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege care transpune Codul de bune practici in retail, acesta urmand sa intre in Parlament in procedura de urgenta.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca spera ca preturile sa scada cu aproximativ 20-30%, iar cele 15 taxe impuse de retaileri sa dispara din pret.

Nu ne-a fost dat niciun argument economic, comercial sau financiar-contabil prin care sa se demonstreze ca preturile vor scadea. Chestiuni care raman la nivel declarativ, care nu pot fi argumentate, nu sunt altceva decat praf in ochi, a afirmat, ieri, Adrian Manolache, secretarul general al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

"Declaratia cum ca alimentele se vor ieftini cu 30% in urma acestei legi sa si-o asume ministrul Sarbu, pentru ca noi nu vom face niciodata asa ceva. Pretul este dat de cerere si oferta. Vorbim de o concurenta si de o piata libera. In momentul de fata a scazut consumul, cine e nebun sa scumpeasca produsele? Nu e nevoie de o lege pentru a ne obliga asta. Dar daca este consum, atunci este normal si ca preturile sa creasca", a declarat Manolache. (Gardianul)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
166

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
249

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
111

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...