Șoferii prinși băuți la volan, lăsați să conducă în continuare dacă își montează pe mașină un alcooltest special - proiect

Soferul va fi obligat sa sufle in Alcool-Stop, o fiola electronica, cuplata la sistemul electric al autoturismului. Daca dispozitivul detecteaza alcool, motorul nu porneste.

Șoferii prinși băuți la volan, lăsați să conducă în continuare dacă își montează pe mașină un alcooltest special - proiect

Șoferii care sunt prinsi bauti la volan ar putea conduce din nou, incepand chiar de a doua zi, daca sunt de acord sa isi monteze pe masina un alcooltest special. Alcooltestul ar urma sa blocheze motorul masinii in cazul in care depisteaza alcool la sofer.

Potrivit proiectului pentru modificarea si completarea OUG 195/2002, soferii depistati sub influenta alcoolului si-ar putea pastra dreptul de a conduce, daca sunt de acord sa isi monteze pe masina acest dispozitiv.

Initiatorii propunerii, 28 la numar, sustin ca, desi in Romania mor, in fiecare an, zeci de oameni in accidente rutiere din cauza consumului de alcool, in acest domeniu "Codul Rutier este mai permisiv".

Astfel, acestia propun ca un sofer prins baut la volan sa primeasca drept sanctiune, in anumite situatii, restrictionarea dreptului de a conduce. Mai exact, soferii au voie sa conduca in continuare doar daca isi monteaza pe masina un dispozitiv denumit in proiect "Alcool-Stop".

Soferul va fi obligat sa sufle in Alcool-Stop, o fiola electronica, cuplata la sistemul electric al autoturismului. Daca dispozitivul detecteaza alcool, motorul nu porneste.

Desi specialistii in domeniu spun ca initiativa este una buna, ei subliniaza ca sistemul poate fi inselat cu usurinta, daca in locul soferului sufla in dispozitiv o persoana care nu a consumat alcool.

De asemenea, initiatorii mai propun ca in cazul in care soferii sunt depistati cu o anumita alcoolemie sa nu le mai fie ridicat permisul de conducere, ci sa le fie restrictionat dreptul de a conduce timp de 6 luni. Adica timp de 6 luni sunt obligati sa sufle in Alcool-Stop inainte de a conduce.

Totusi, soferii care nu respecta perioada de restrictionare si obligatia de a-si monta dispozitivul, deci se urca oricum la volan dupa ce au consumat alcool, risca pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

Dintre cei 28 de initiatori, 9 sunt de la USR, 8 din PSD, 4 din PNL, 3 ALDE, trei sunt independenti, iar unul este din PMP. sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...