Situația în județ, după fenomenele meteo din ultimele ore! Un nou Cod Galben!

Situația în județ, după fenomenele meteo din ultimele ore! Un nou Cod Galben!

Localitatea Smardan, pe drumul Dorohoi-Darabani
Radar Botosani Oficial

Ninsoarea și vântul din ultimele ore au creat o serie de probleme în județul Botoșani, atât pe cursurile de apă, cât și pe drumurile județene și naționale, impunându-se intervenția drumarilor, dar și a angajaților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Pe cinci râuri din județ au fost depășiri ale cotelor de atenție și ale cotelor de inundații. Cotele de inundații au fost depășite pe râurile Jijia și Buhai, în cursul zilei de duminică. Potrivit prefectului Dan Nechifor, luni situația a revenit la normal. De asemenea, la Hilișeu-Cloșca, unde drumul de acces către două cătune a fost acoperit de ape, luni dimineață se putea circula.

"Toate râurile au fost monitorizate și nu mai există depășiri, sunt în scădere toate cursurile apelor. Am avut patru localități în care am avut întreruptă energia electrică, Vorona, Tudora, Ripiceni și Leorda, dar situația s-a remediat. S-a rezolvat problema și pe drumul național Darabani-Dorohoi, au intervenit cei de la Transporturi Auto, nu mai avem probleme deosebite la momentul actual", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Județul Botoșani se află până la ora 16.00 sub o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului, care va atinge și depăși local 55...60 km/h, izolat 70 km/h.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
309

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
532

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
157

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...