Și ce dacă e MARȚI, 13? Zi fără ghinion, alături de pompieri!

Și ce dacă e MARȚI, 13? Zi fără ghinion, alături de pompieri!

Ghinionul unei zile de marți, 13, poate fi prevenit doar printr-o pregătire temeinică, atât teoretică, cât și practică, susțin pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de la Botoșani.

“Pornind de la ideea că un om informat știe să acționeze în situații de urgență, în anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în toate judeţele ţării „Ziua Informării Preventive”, au explicat Compartimentul Informare și Relații Publice, a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de la Botoșani.

Astfel, astăzi, sub sloganul „Preveniți Ghinionul”, pompierii botoșăneni au desfășurat astăzi acțiuni de informare preventivă și de conștientizare a populației asupra pericolelor la care se expun zi de zi, în centrele comerciale și locurile cu aglomerări de persoane din municipiul Botoșani.

Totodată, s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani fiind vizitate de zeci de cetățeni.

“Pompierii au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le, totodată, materiale informative din cadrul campaniilor naționale. De asemenea, prin intermediul spoturilor video și audio din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C. - Siguranța nu este un joc de noroc”, „R.I.S.C. - Mai bine previi decât să nu fii” și „Nu tremur la cutremur”, difuzate zilnic pe posturile locale de radio și televiziune, pompierii readuc în atenția botoșănenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență”, a explicat Compartimentul Informare și Relații Publice, a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de la Botoșani.

 Activitățile de informare preventivă au fost derulate cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani.       

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
83

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...