Incredibil! Profanare de morminte la Cimitirul Pacea! Galerie foto!

Incredibil! Profanare de morminte la Cimitirul Pacea! Galerie foto!

10 morminte au fost profanate la Cimitirul Pacea pe parcursul mai multor zile din ultima săptămână.

Primele morminte au fost distruse începând din noaptea de 4 spre 5 august,  iar Administrația Cimitirelor susține că a anunțat de urgență poliția.

“Pur și simplu nu putem să înțelegem de ce se întâmplă aceste lucruri. Am făcut sesizările necesare la poliție, iar acum așteptăm”, ne-a spus șeful Administrației Cimitirelor, Stelică Gavril.

Ieri noapte, alte câteva morminte au fost profanate spre disperarea celor care au ajuns astăzi dimineață să își plângă părinții înmormântați aici.

“Politia Comunitara cât și URBAN SERV văd că nu fac nimic, nici în identificarea autorului, dar nici în administrarea cimitirului. Au promis un gard de câțiva ani, dar nu s-a realizat. Sperăm măcar să se găsească faptașul”, ne-a spus unul din tinerii care în această dimineață a ajuns în zonă.

Mai exact, mormintele profanate sunt în zona Izvorului, chiar în spatele Administrației Cimitirelor, de parcă autorii ar fi vrut ca cei care pot să vadă acest lucru primii, să fie chiar cei de la administrația cimitirelor!

Polițiștii fac cercetări și speră să îi găsească urgent pe făptași.

“În zilele de 11, respectiv 12 august, la Poliția Municipiului Botoșani au fost înregistrate două plângeri privind comiterea unor distrugeri ale unor morminte funerare din Cimitirul Pacea. În cauză au fost întocmite două dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere și se efectuează cercetări”, ne-a spus și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Maria Carp.

Până când polițiștii vor avea un făptaș, recomandăm celor care au rude înmormântate în această zonă a Cimitirului Pacea să meargă la morminte, pentru a vedea dacă sunt în regulă, sau au fost distruse în această săptămână.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
53

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
38

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
41

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...