Sfaturi utile pentru gospodine
Stiri BotosaniMiercuri, 5 Septembrie 2012Actualitate51 vizualizăriCartofii se fierb mai repede daca sunt lasati pe foc intr-un vas cu apa sarata.
Cartofii pot fi curatati de coaja cu o zi inainte de a fi preparati si apoi tinuti la frigider. Depoziteaza cartofii decojiti intr-un vas plin cu apa rece, in care ai adaugat cateva picaturi de otet. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa si apoi lasati la rece.
Pentru o salata de cartofi, adauga otet in apa in care fierb legumele. Datorita otetului, cartofii formeaza o crusta subtire, care ii ajuta sa isi pastreze forma.
Cartofii folositi pentru salata nu trebuie fierti in exces, deoarece transforma salata intr-o pasta moale.
Pentru salata sau pentru prajit, cartofii pot fi taiati in felii la fel de groase cu ajutorul unui dispozitiv metalic de feliat ouale fierte.
Ciupercile pot fi feliate cu acelasi dispozitiv.
Nu curata ciupercile de coaja, deoarece aroma acestora se afla in special in stratul exterior.
Pentru ca cepele sa fie crocante si sa isi mentina aroma, taie-le sau feliaza-le, dupa care lasa-le acoperite cu apa, intr-un vas. In apa, adauga putina gheata. Lasa cepele la inmuiat in acest vas, de la 15 minute pana la o ora, apoi scurge-le bine inainte de a le servi.
Pentru ca ceapa prajita sa fie foarte crocanta, inmoaie ceapa feliata sau taiata bucatele in lapte, inainte de a o praji.
Taie rosiile in patru, apoi stoarce bucatile pentru a indeparta cat mai usor semintele si zeama in exces.
Daca pentru o anumita reteta ai nevoie de rosii fara coaja, taie-le pe jumatate, dupa care asaza-le pe o farfurie, cu partea taiata in jos, si introdu-le la cuptorul cu microunde. Lasa rosiile la cuptor timp de aproximativ 5 minute. Dupa aceasta procedura, rosiile vor putea fi decojite cu foarte multa usurinta.
Rosiile prea coapte si moi pentru a fi folosite la salate sau sandvisuri pot fi taiate si amestecate cu putin usturoi, dupa care se introduc la cuptorul cu microunde, timp de trei minute. Dupa ce s-au racit, le poti lasa la congelator, pentru a le utiliza mai tarziu in supe, tocane sau sosuri.
Daca ai cumparat mai multi ardei grasi decat ai nevoie, ii poti baga la congelator, pentru a-i folosi la retete ulterioare. Feliaza-i, indeparteaza semintele si taie ardeii in bucati de dimensiunile dorite. Asaza-le intr-un singur strat pe o foaie de copt, dupa care pot fi introdusi la congelator, in pungi frigorifice inchise ermetic.
Este indicat ca, inainte de a adauga legumele in supa, sa faci un sote din acestea, cu ulei sau unt. Sote-ul va pastra aroma legumelor si le va mentine crocante chiar si atunci cand vor fi introduse in supa sau ciorba.
Atunci cand cureti legumele de coaja, iti va fi mult mai usor sa mentii curatenia daca vei realiza aceasta operatie deasupra unei pungi din plastic, cu gura larg deschisa. Cojile vor cadea direct in punga, iar tu o vei putea arunca apoi direct la cosul de gunoi.
Pentru a indeparta semintele dintr-un dovleac sau bostan, foloseste o cupa de inghetata.
Nu folosi cutitul pentru a taia salata verde, deoarece aceasta se poate decolora. Este preferabil sa rupi frunzele cu mana, in dimensiunile dorite.
sursa: eva
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)
68
Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...
Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60
68
Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...
Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!
136
Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.30 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici