Sesiuni de dezbateri pe tema drepturilor copilului, la Liceul Teoretic "Grigore Antipa" Botoșani! FOTO

Sesiuni de dezbateri pe tema drepturilor copilului, la Liceul Teoretic "Grigore Antipa" Botoșani! FOTO
Săptămâna Educaţiei Globale, 14 – 20 noiembrie 2016, cu tema "Împreună pentru pace!", a fost marcată la Liceul Teoretic "Gr. Antipa" prin diverse activităţi, în care au fost antrenaţi atât elevi din ciclul gimnazial, cât şi din ciclul liceal. Acestea au avut ca obiectiv principal responsabilizarea elevilor, conştientizarea consecinţelor pozitive ale unităţii în orice domeniu deoarece, cu toată cultura sa, omul trăieşte într-o spaimă continuă: aceea a războiului. 

S-au organizat, astfel, sesiuni de dezbateri pe tema drepturilor copilului: Drepturile copiilor în sistemul de învăţământ şi recunoaşterea studiilor la nivel european, dorind astfel să se prezinte diversitatea sistemelor de învăţământ a unor state europene ca Danemarca, Olanda, România, Franţa, Marea Britanie, Italia, Germania, Austria sau Polonia. 

De asemenea, au fost prezentaţi câştigătorii premiului Nobel pentru pace din ultimii 27 de ani, insistându-se asupra ţărilor pe care le-au reprezentat, dar şi asupra domeniului în care s-au remarcat. Baloanele albe – simbol ad-hoc al păcii – au fost înălţate în speranţa unui mesaj pozitiv.

Mesajul meu pentru pace s-a intitulat activitatea prin care elevii şi-au exprimat gândurile către înţelegere şi linişte, indiferent de natura vreunui conflict.   

Pacea dintre om şi om a fost punctul de plecare al unei dezbateri menite să motiveze conduite şi norme civice, care să ofere  echilibrul necesar vieţii.  

Liceul Teoretic "Gr. Antipa" a răspuns îndemnului Liceului Teoretic "N. Iorga", coordonatori ai proiectului Oraşul păcii, realizând o machetă prin care au transmis un mesaj de pace "Pacea începe cu un zâmbet".

Şi pentru că a dărui înseamnă pace în suflet, a fost iniţiată o acţiune de voluntariat prin care elevii au donat produse alimentare şi obiecte de uz casnic oamenilor năpăstuiţi de soartă din comuna Pechea, judetul  Galaţi.

În concluzie, elevii au înţeles că Pace este un cuvânt cu un conţinut adânc. Este fundamentul vieţii fiecărui om în parte, al legăturilor unuia cu altul şi al întregii omeniri. Ea împlineşte aşteptările şi speranţa şi eliberează de amăgiri şi de capcane. După pace tânjeşte orice inimă din această lume neliniştită.  (comunicat de presa)







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
32

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
353

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
192

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...