Se pregateste debarcarea sefilor ASP!

Se pregateste debarcarea sefilor ASP!

 Gabriel Oprisanu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, transformata in Directie de Sanatate Publica  

Dupa modelul folosit de mai toate guvernarile, sefii institutiilor vor fi trimisi acasa elegant, prin… schimbarea denumirii unitatii angajatoare!

Astfel, Guvernul a stabilit, in penultima zi a anului 2008, prin Ordonanta de Urgenta 227, ca autoritatile de sanatate publica (ASP) din intreaga tara se reorganizeaza in directii de sanatate publica (DSP).

La Botosani, in aceasta situatie pare sa fie liberalul Gabriel Oprisanu, care oricum anuntase imediat dupa alegeri ca, cel mai sigur, va opta pentru o oferta in sistemul sanitar privat.

Astfel, prin actul normativ publicat in Monitorul Oficial din data de 5 ianuarie 2009, institutiile care reprezinta Ministerul Sanatatii in teritoriu au primit aceeasi titulatura pe care o aveau in timpul Guvernului Nastase. Destul de hilar, printre motivele invocate de actuala guvernare in sprijinul masurii luate la finele anului se numara "necesitatea accelerarii procesului de reforma", "faptul ca se impune crearea cadrului legal pentru reorganizarea institutionala a Ministerului Sanatatii, in vederea gestionarii eficiente a resurselor umane", dar si "faptul ca neadoptarea de masuri imediate, prin ordonanta de urgenta, ar conduce la dificultati in functionarea institutiilor deconcentrate ale Ministerului Sanatatii, situatie extraordinara a carei reglementare nu poate fi amanata".

Metoda a fost folosita si in invatamant, prin schimbarea denumirii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI). In acest fel, in cazul demiterii din functie a sefilor acestor institutii, cei in cauza nu au posibilitatea sa se adreseze instantei, intrucat, prin schimbarea titulaturii, angajatorul vechi nu mai exista.

Reversul medaliei, sau cat ne costa pe noi, contribuabilii, aceste schimbari de denumiri, este greu de estimat, insa cheltuielile sunt enorme: de la simplele schimbari de stampile, tipizate, placute, firme, conturi etc., in toate documentele furnizate de aceste institutii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
134

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
219

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
97

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...