Se întâmplă în România: Și-au reparat singuri strada iar acum au dosare penale!

Se întâmplă în România: Și-au reparat singuri strada iar acum au dosare penale!

Doi tineri s-au ales cu dosare penale după ce au muncit o săptămână pentru a repara strada din fața casei. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Cristian Popescu (27 ani), unul dintre cei doi localnici din comuna doljeană Preajba, a aflat în urmă cu patru zile că are dosar penal pentru că a muncit voluntar în folosul comunității. Tânărul susține că în momentul în care s-a apucat de lucrare nu s-a gândit niciun moment c-o să ajungă să aibă probleme cu legea.

„Am adus cărămidă spartă și am pus-o pe stradă, însă nu crezut c-o să ajung să mi se întocmească dosar penal. Pentru o faptă bună pot să ajung în spatele gratiilor, iar logic gândind nu este normal. Am aflat că pedeapsa pentru o astfel de faptă este între 6 luni şi 3 ani sau amendă. Am rămas fără cuvinte și nu înțeleg cum funcționează legea în România“.

Autoritățile din comuna Malu Mare au replicat că n-au bani pentru reabilitarea străzilor, iar oamenii n-au greșit atunci când și-au rezolvat singuri problema.

„Nu cred că au greșit, ba din contra, cred că au făcut un lucru bun. Comuna Malu Mare are 92 de kilometri de drum, iar doar 2 kilometri sunt asfaltați. Oamenii aveau nevoie de autorizație fără discuție. Ei, săracii, au găsit o soluție să-și pună cărămidă, iar eu cred că nu sunt singurii care au făcut o astfel de lucrare. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, iar din punctul meu de vedere așa a fost în cazul celor două familii“, a precizat Ilie Dodocioiu, primarul comunei.

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...