SCRISOARE DESCHISĂ: Pentru Raluca Prună, ministrul care minte

SCRISOARE DESCHISĂ: Pentru Raluca Prună, ministrul care minte

Raluca Pruna, ministrul Justitiei

Doamna ministru,

Nu demult ați recitat următorul text: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".

Drept urmare, ați devenit ministru și am aflat cu toții că existați.

Între timp, ați făcut planuri și ați dezbătut, nimic mai mult, în ciuda faptului că a trecut un an de la momentul la care ați nimerit ministru, direct de pe o banca obscură a rezervelor. 

Azi, magistrații sunt nemulțumiți, grefierii sunt nemulțumiți, angajații penitenciarelor sunt nemulțumiți. Doar dumneavoastră sunteți mulțumită și gata să vă treceți în CV o perioadă în care n-ați știut practic ce faceți. Opinia publică este nemulțumită și avocații sunt nemulțumiți. Până și deținuții sunt nemulțumiți. Toți din același motiv: AȚI MINȚIT.

Ați mințit că aveți capacitatea profesională de a gestiona sistemul justiției. N-o aveți. Ați mințit că rezolvați problemele din Justiție. N-ați făcut-o. Și, foarte important, ați mințit oameni care - spre deosebire de dumneavoastra - vor rămâne aici să gestioneze dezastrul pe care l-ați patronat cu o aroganță și autosuficiență rar întâlnite.

Nu este de mirare că ați mințit și CEDO, oricât ar părea de spectaculos faptul că v-ați autodenunțat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Sigur că ați mințit. Un asemenea comportament este refugiul incompetentului, chiar dacă nu vă rușinați s-o faceți și nu simțiți momentan nevoia să dispăreți și să vă ascundeți sub o piatră până când veți fi uitată. Deși, ar trebui.

Ministrul așa-zis tehnocrat al Justiției a mințit cea mai înaltă instanță europeană, și asta la puțin timp după ce "a fost nevoie să moară oameni" pentru ca domnia voastră să ajungeți într-un guvern. Ar trebui să vă dați demisia, dar ar fi prea puțin pentru nivelul de impostură pe care-l reprezentați.

Domnia voastră trebuie să fie demisă!


Sorin Dumitrașcu
Președinte, Sindicatul Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor
Președinte de onoare, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
375

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
665

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
190

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...