Scoala Elena Rares, din Botosani, a marcat Saptamana Educatiei Globale

Saptamana Educatiei Globale - 17-23 noiembrie 2008 - a fost marcata si in Scoala 8 Elena Rares, Botosani, de activitati remarcabile pe tema interculturalitatii - o problema prioritara a lumii contemporane, anul 2008 fiind declarat de catre Comisia europeana Anul European al Dialogului Intercultural.

Animate de dorinta de a promova printre elevi pluralismul cultural, toleranta, coexistenta pasnica, dar si sansa afirmarii propriei identitati, cadrele didactice din comisia metodica a claselor a IV-a: Coasa Aneta, Rosca Rodica, Huma Stefania, Surdu Denis, Muraru Maria, Luca Meda, Larisa Chelaru Eftimie si-au dovedit maiestria pedagogica, creativitatea si spiritul de echipa in realizarea unor activitati complexe la care au participat directoarele scolii, profesor Artimizia Merticaru si profesor Margareta Buduruta, parintii, consilierul educativ, bibliotecara si psihologul scolii.

Jocul de rol - Hora prieteniei intre popoare, montajele de versuri, cantecele tematice, confectionarea de costume si steaguri ale diferitelor tari, realizarea de postere, colaje sau prezentarile in Power Point au fost doar cateva dintre activitatile desfasurate pe teme ca: Valori generale ale romanilor, Scurt itinerar privind cultura minoritatilor din Romania, Elemente specifice ale culturii religioase si regionale.

Activitatile mentionate au dovedit o data in plus ca educatorii sunt inainte de toate garantii acestor rigori ale spiritului, care trebuie sa-i invete pe elevi sa traiasca impreuna in acelasi univers mobilat de valori diferite, oferindu-le ocazia de a se descoperi reciproc, de a se completa intr-un mediu nou in care suntem chemati sa traim cu totii, a precizat institutor Larisa Chelaru Eftimie, din cadrul Scolii 8 Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
19

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
118

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
77

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...