Sanatoriul Podriga intră în "focurile" evaluării în vederea acreditării

Sanatoriul Podriga intră în "focurile" evaluării în vederea acreditării
După Spitalul Judeţean Mavromati, încă o unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani se pregăteşte de vizita inspectorilor Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (instituţie care a preluat atribuţiile CoNAS).

Sanatoriul de la Podriga se pregăteşte de evaluarea în vederea acreditării, care va avea loc în ultima săptămână din luna aprilie.

"Taxa de evaluare este în sumă fixă, dar noi am alocat acolo peste un miliard. Pentru că a mai fost nevoie de mobilier, de nişte paturi, centrala termică a trebuit să fie scoasă din clădirea de bază, potrivit normelor PSI. Noi acolo suportăm cheltuielile de funcţionare dar au depăşit un miliard de lei vechi sumele alocate până acum", susţine Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean.

Cât despre conducerea sanatoriului, aceasta rămâne interimară, cel puţin deocamdată. "Din câte am înţeles, doamna Curelariu şi-a retras acţiunea în instanţă împotriva modului de organizare a concursului, a membrilor comisiei, a fost acolo o întreagă chestiune juridică. În atari condiţii, putem organiza din nou concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere. Inclusiv directorul medical şi financiar- contabili sunt interimari pentru că legea spune că dacă nu ai directorul general cu acte în regulă, interimarul nu poate organiza concurs pentru ceilalţi directori şi din câte ştiu eu expiră şi interimatele celorlalţi directori", adaugă Gheorghe Sorescu.

În vara lui 2014, CJ a scos la concurs postul de director executiv al Sanatoriului Podriga, iar candidate au fost Cristina Panait, actualul director executiv adjunct al Nova Apaserv, şi Angela Curelariu, fostul manager al sanatoriului. Concursul a fost fără rezultat pentru că ambele candidate au înaintat acţiuni în instanţă din cauza metodologiei de concurs. În atari condiţii, CJ a numit-o pe Oana Norses director interimar până la organizarea unui nou concurs.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
278

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
477

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...