Salariile mici și condițiile grele de muncă determină angajații de la Nova Apasev să protesteze

Salariile mici și condițiile grele de muncă determină angajații de la Nova Apasev să protesteze

În cursul acestei săptămâni, mai exact marți dimineață, peste 50 de salariați din cadrul Societății Nova Apaserv au declanșat un protest spontan. Angajații, cu o vechime de zeci de ani, lucrează în condiții grele la canalizare și susțin că încasează lunar salariul minim pe economie.

Oamenii spun că până acum s-au ales doar cu promisiuni și nu mai pot indura situația. Alexandru Ghiviziu, președintele sindicatului AQUA Botoșani, susține că din cauza salariilor mici, la concursul pentru ocuparea postului de instalator nu s-a prezentat nimeni de trei luni de zile.

„Nu ne bagă nimeni în seamă. Suntem plătiți la salariul minim. Neavând salariile mai mari, la ora actuală nu vine nimeni să se angajeze în cadrul exploatării. La concursul pentru ocuparea postului de instalatori nu s-a înscris  nimeni de trei luni de zile”, a declarat pentru TVR Iași, Alexandru Ghiviziu, președintele sindicatului AQUA Botoșani.

Protestul a ajuns în atenția conducerii societății Nova Apaserv. Romeo Obuf, directorul operațional al Nova Apaserv, a declarat că există un contract colectiv de muncă stabilit între patronat și sindicat care a fost semnat cu câteva luni în urmă și care a fost adus în atenția salariaților.

„Este un contract colectiv de muncă negociat la nivel de societate care a fost stabilit între patronat și sindicate și a fost semnat acum câteva săptămâni. A fost adus la cunoștința salariaților și mai mult de atât nu știm. De protestul spontan am fost anunțat astăzi dimineață (n.r. marți, 27 octombrie)”. 

Cât privește majorarea salariilor angajaților societății Nova Apaserv, Obuf a declarat că „sunt niște clauze care au fost aprobate între conducerea unității și sindicat dar mai mult de atât nu pot să vă spun pentru că nu cunosc”.

Nova Apaserv Botoșani are peste 500 de salariați dintre care mai bine de 300 primesc salariul minim pe economie. Oamenii spun că nu vor înceta protestele până când nu vor avea salariile majorate. Nu este prima dată când angajații din acest sector opresc lucrul din cauza salariilor mici pe care le primesc.

 

 

 

Spune-ne opinia ta