Drumul Diakivtsi – Racovăț va fi reabilitat cu fonduri europene

Direcția de Drumuri a Regiunii Cernăuți (Ucraina), din cadrul Administrației Regionale Cernăuți, în calitate de Lider, împreună cu UAT Județul Botoșani - Consiliul Judeţean, în calitate de partener, au depus în data de 21 mai 2018 proiectul cu titlul “Îmbunătățirea acțiunilor transfrontaliere pentru drumuri mai bune între România și Ucraina”, în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, Apelul de proiecte- Proiecte HARD, Prioritatea 3.1. Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier şi instrumentelor TIC, Obiectiv Tematic 7: Îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea transportului şi a reţelelor şi sistemelor comune de transport.

Proiectul are în vedere îmbunătățirea infrastructurii de transport în regiunea transfrontalieră Județul Botoșani- Regiunea Cernăuți, prin reabilitarea și modernizarea a 4,86 km de drum pe teritoriul Regiunii Cernăuți. Reabilitarea drumului Diakivtsi-Racovăț va avea efecte pozitive asupra creșterii cooperării transfrontaliere între județul Botoșani și regiunea Cernăuți.

”Cooperarea transfrontalieră reprezintă un instrument de dezvoltare a ariilor învecinate, care se confruntă cu probleme comune, și la care găsesc, în comun, soluții. Infrastructura rutieră de graniță este un obiectiv primordial, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a zonelor, prin creșterea fluxului de persoane și de mărfuri. Proiectul care demarează astăzi va impulsiona relațiile de vecinătate dintre județul Botoșani (România) și regiunea Cernăuți (Ucraina)” ,a precizat doamna Doina Elena Federovici, președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Obiectivul major specific al proiectului este îmbunătățirea și susținerea cooperării transfrontaliere între România și Ucraina, în sfera capacității de tranzit și a infrastructurii de transport, prin lucrări de construcție pe drumul către punctul de frontieră Diakivtsi-Racovăț.

Rezultatele proiectului sunt:

- 4,86 km de drum modernizat - Diakivtsi-– Racovăț;

- crearea, de către UAT Județul Botoșani- Consiliul Judeţean, în calitate de partener, a unei strategii pentru dezvoltarea transporturilor în regiunea transfrontalieră, dezvoltată pentru a sprijini viitoarele proiecte de reabilitare a infrastructurii de transport și frontieră.

-dotarea cu echipamente IT a echipelor de proiect , de ambele părți ale graniței.

Valoarea totală a proiectului “Îmbunătățirea acțiunilor transfrontaliere pentru drumuri mai bune între România și Ucraina” este în cuantum de 2.080.228,17 euro.

Contribuția proprie a Județului Botoșani ce revine din costurile eligibile aferente Proiectului “Îmbunătățirea acțiunilor transfrontaliere pentru drumuri mai bune între România și Ucraina”, este în valoare de 4.820 euro, reprezentând 0,23 % din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Vizita ”on-line” în etapa de pre-contractare a avut loc azi, 29 octombrie 2020, cu participanți din partea Liderului de proiect (regiunea Cernăuți - Ucraina), ai partenerului – Consiliul Județean Botoșani și ai Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, care gestionează Programul Operațional Comun România-Ucraina.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cardurile pentru alimente vor fi reîncărcate în luna decembrie: Cine sunt beneficiarii!

astăzi, 20:15

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că, în luna decembrie, aproximativ 2,6 milioane de români vor beneficia de o nouă tranșă de 250 de lei pentru achiziționare...

Festival de datini și obiceiuri de iarnă cu invitați din zona Moldovei, în Piața Revoluției din Botoșani!

astăzi, 19:15

„Suntem încântați să anunțăm că pregătirile pentru festival sunt în plină desfășurare! Evenimentul, care va celebra tradițiile și obiceiurile noastre de iarnă, va a...

ANSVSA: Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă normele sanitare de sacrificare a porcilor și de depozitare a cărnii!

astăzi, 18:30

Inspectorii atrag atenţia că în gospodărie porcul poate fi tăiat doar „sub control sanitar-veterinar”, iar vânzarea cărnii este interzisă. Inspectorii mai recomandă exam...