Drumul Diakivtsi – Racovăț va fi reabilitat cu fonduri europene

Drumul Diakivtsi – Racovăț va fi reabilitat cu fonduri europene

Direcția de Drumuri a Regiunii Cernăuți (Ucraina), din cadrul Administrației Regionale Cernăuți, în calitate de Lider, împreună cu UAT Județul Botoșani - Consiliul Judeţean, în calitate de partener, au depus în data de 21 mai 2018 proiectul cu titlul “Îmbunătățirea acțiunilor transfrontaliere pentru drumuri mai bune între România și Ucraina”, în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, Apelul de proiecte- Proiecte HARD, Prioritatea 3.1. Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier şi instrumentelor TIC, Obiectiv Tematic 7: Îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea transportului şi a reţelelor şi sistemelor comune de transport.

Proiectul are în vedere îmbunătățirea infrastructurii de transport în regiunea transfrontalieră Județul Botoșani- Regiunea Cernăuți, prin reabilitarea și modernizarea a 4,86 km de drum pe teritoriul Regiunii Cernăuți. Reabilitarea drumului Diakivtsi-Racovăț va avea efecte pozitive asupra creșterii cooperării transfrontaliere între județul Botoșani și regiunea Cernăuți.

”Cooperarea transfrontalieră reprezintă un instrument de dezvoltare a ariilor învecinate, care se confruntă cu probleme comune, și la care găsesc, în comun, soluții. Infrastructura rutieră de graniță este un obiectiv primordial, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a zonelor, prin creșterea fluxului de persoane și de mărfuri. Proiectul care demarează astăzi va impulsiona relațiile de vecinătate dintre județul Botoșani (România) și regiunea Cernăuți (Ucraina)” ,a precizat doamna Doina Elena Federovici, președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Obiectivul major specific al proiectului este îmbunătățirea și susținerea cooperării transfrontaliere între România și Ucraina, în sfera capacității de tranzit și a infrastructurii de transport, prin lucrări de construcție pe drumul către punctul de frontieră Diakivtsi-Racovăț.

Rezultatele proiectului sunt:

- 4,86 km de drum modernizat - Diakivtsi-– Racovăț;

- crearea, de către UAT Județul Botoșani- Consiliul Judeţean, în calitate de partener, a unei strategii pentru dezvoltarea transporturilor în regiunea transfrontalieră, dezvoltată pentru a sprijini viitoarele proiecte de reabilitare a infrastructurii de transport și frontieră.

-dotarea cu echipamente IT a echipelor de proiect , de ambele părți ale graniței.

Valoarea totală a proiectului “Îmbunătățirea acțiunilor transfrontaliere pentru drumuri mai bune între România și Ucraina” este în cuantum de 2.080.228,17 euro.

Contribuția proprie a Județului Botoșani ce revine din costurile eligibile aferente Proiectului “Îmbunătățirea acțiunilor transfrontaliere pentru drumuri mai bune între România și Ucraina”, este în valoare de 4.820 euro, reprezentând 0,23 % din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Vizita ”on-line” în etapa de pre-contractare a avut loc azi, 29 octombrie 2020, cu participanți din partea Liderului de proiect (regiunea Cernăuți - Ucraina), ai partenerului – Consiliul Județean Botoșani și ai Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, care gestionează Programul Operațional Comun România-Ucraina.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...