Românii nu vor avea limitări la numărul de mașini second-hand cumpărate. Măsura limitării, respinsă de Senat

Proiectul de act normativ care prevede ca românii ce doresc să cumpere mașini la mâna a doua să aibă limitări privind numărul de mașini pe care le pot cumpăra într-un interval de timp a fost respins recent de către senatori și nu se va aplica.

Românii nu vor avea limitări la numărul de mașini second-hand cumpărate. Măsura limitării, respinsă de Senat
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 227/2015 a Codului fiscal, respinsă luni la Senat, propune modificarea modului în care persoanele fizice din România își pot achiziționa autovehicule second-hand. Chiar dacă a fost respins de senatori, proiectul de lege va ajunge și la votul deputaților.
 
Concret, arata Avocatnet.ro, proiectul de lege prevede limitarea numărului de mașini pe care le pot cumpăra persoanele fizice într-un interval de timp. Practic, potrivit documentului, românii vor putea să achiziționeze “o dată la doi ani, un singur autovehicul second-hand pentru folosința proprie”. În momentul de față, în legislația din România, nu există o asemenea limitare. Așadar, după respingerea propunerii legislative, limitarea nu se va aplica, iar românii își vor putea cumpăra oricâte mașini second-hand doresc.
 
Pe lângă măsura amintită anterior, proiectul prevede ca doar persoanele juridice să poată achiziționeze mașini din străinătate și să le revândă la noi în țară.
 
Măsurile propuse în proiectul de lege au ca scop „o colectare mai eficientă a impozitelor la bugetul de stat și eliminarea operațiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziționate în spațiul intracomunitar și revândute în România”.
 
Atenţie! Prevederile proiectului legislativ NU se vor aplica, dar acesta va ajunge totuși și la votul Camerei Deputaților.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...