A murit Barbara Bush

Barbara Bush a fost singura femeie din istoria SUA care si-a vazut atat sotul, cat si fiul, in functia de presedinte al Statelor Unite.

A murit Barbara Bush

Barbara Bush, sotia fostului presedinte american George H. W. Bush, a murit la varsta de 92 de ani, a anuntat, miercuri, un purtator de cuvant al familiei Bush.

Fosta prima doamna a SUA a fost spitalizata de mai multe ori in ultima perioada, iar in urma cu trei zile a refuzat sa mai urmeze vreun tratament medical, in afara regimului paliativ, in pofida deteriorarii starii sale de sanatate, informeaza CNN.

"Draga mea mama a decedat la varsta de 92 de ani. Familia mea este trista, insa, suntem cu sufletele impacate, deoarece stim ca asa este si sufletul ei. Barbara Bush a fost o prima doamna fabuloasa si o femeie care a adus iubire pentru milioane de oameni", a transmis George Bush jr.

Barbara Pierce s-a nascut in iunie 1925 in statul New York. Ea l-a intalnit pe George H. W. Bush la 16 ani, iar peste trei ani cei doi s-au casatorit. Au avut impreuna sase copii, printre care George W. Bush, presedinte al SUA intre 2001 si 2009, si Jeb Bush, guvernator de Florida intre 1999 si 2007 si candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Alba in 2016.

Barbara Bush a fost singura femeie din istoria SUA care si-a vazut atat sotul, cat si fiul, in functia de presedinte al Statelor Unite.

Barbara şi George Bush senior aniversaseră în ianuarie 73 de ani de căsnicie. Cei şase copii ai lor au preluat de la tată porecla dată cu afecţiune mamei: "vulpea argintie". În spatele imaginii ei cu părul complet alb se ascundea o apărătoare înverşunată a familiei, reaminteşte Reuters.

"Va rămâne multă vreme în amintiri pentru devotamentul ei faţă de ţară şi familie, pe care le-a servit în egală măsură la fel de neabătut", au comunicat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi soţia sa, Melania.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
39

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
7

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
220

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...