Refuzul parintilor de a-si vaccina fetitele, o anticampanie fara precedent in Romania!

Refuzul parintilor de a-si vaccina fetitele, o anticampanie fara precedent in Romania!
70-80 la suta dintre parintii elevilor botosaneni au refuzat vaccinarea fetitelor! Mai mult, sunt unitati scolare botosanene in care niciun parinte nu a acceptat vaccinarea copilelor.

Este vorba despre Liceul de Arta, Scoala 4 Botosani, Grupul Scolar Sfefan cel Mare Vorona, Scoala 4 Dorohoi, dar si scoli din Calarasi, Candesti, Corni, Dersca, Dumeni, Hanesti, Lunca, Mihaileni, Miorcani, Prajeni, Sarbi, Stefanesti, Varfu Campului.

Medicul de familie de la Sulita a raportat ca peste 80% din parintii fetitelor luate in evidenta pentru vaccinare au refuzat deja acest vaccin.

Parintii se tem! Doar asa poate fi explicata reactia parintilor care refuza sa isi vaccineze copilele impotriva cancerului de col uterin.

Sunt pusi intr-o situatie inedita si, in acelasi timp, sunt nevoiti sa isi asume responsabilitatea sanatatii propriului copil. Ei sustin ca a fost insuficienta campania de informare si nu isi pot permite sa riste viata copiilor.

In urma sedintelor programate de catre comisia abilitata de consiliul de administratie, s-au organizat sedinte cu parintii la clasele a IV-a si cadrele medicale au explicat partile bune si reversul acestui vaccin, adica o statistica, si parintii au optat. De fapt, toti au refuzat, a precizat Vasile Asiminicesei, director la Scoala 17 Botosani.

 "Cred ca ati si aflat de la celelalte unitati scolare din judet si din tara, din fericire sau din pacate, noi nu avem de unde sa stim care este motivul, niciun parinte nu si-a dat acordul pentru vaccinarea fetitelor de clasa a IV-a", a spus si Abel Simion, director la Scoala 6 din municipiu.

Doru Culiceanu, vicepresedinte Colegiul Medicilor: "Nu s-a reusit o mai buna mediatizare si de multe ori chiar si factorii implicati, atat cadrele medicale si ceilalti colaboratori in aceasta campanie, cadrele didactice, nu au reusit sa ajunga pana in fiecare unitate de invatamant, sa existe cateva informatii necesare".

Doru Culiceanu mai pune refuzul parintilor si pe seama faptului ca acesta initiativa a Ministerului Sanatatii este una noua. Peste peste cativa ani, spune medicul botosanean, lucrurile vor sta cu totul altfel.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
133

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
273

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...