Record de infectări COVID la Botoșani, incidență crescută radical

Record de infectări COVID la Botoșani, incidență crescută radical

Record de cazuri de infectare cu Covid-19, depistate într-un interval de 24 de ore, la Botoșani. Alte 36 de persoane din județ au fost diagnosticate cu noul coronavirus, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP), acesta fiind cel mai mare număr de cazuri noi confirmate din ultimele patru luni.

Dintre acestea, 19 sunt rezultate pozitive ale unor teste prelucrate pe rând la Iași, ale unor beneficiari și angajați ai centrului social pentru adulți cu dizabilități din Dersca.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1579, joi, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De miercuri, de la ora 10:00, până joi la aceeași oră, au fost prelucrate în jur de 380 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Statistica DSP arată că numărul cazurilor active în prezent a crescut la 181, iar incidența infectărilor per mia de locuitori s-a ridicat la 0,40, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 106, ultimul caz fiind cel al bărbatului de 48 de ani care beneficiase de tratament cu plasmă de covalescență, iar bilanțul vindecaților de la debutul pandemiei este de 1292, potrivit situației centralizate de DSP.

Până în prezent, 27 de botoșăneni testați pozitiv au refuzat internarea, în vreme ce alți 483 s-au externat înainte de negativare, în baza Ordinului 1137 al Ministerului Sănătății.

Botoșani se menține pe locul 30, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale de joi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

Vineri, 15 Ianuarie 2021
1599

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
999

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
424

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...