"Şi noi suntem campioni", o competiţie a copiilor "speciali" din Botoşani!

"Şi noi suntem campioni", o competiţie a copiilor "speciali" din Botoşani!
Asociaţia părinţilor copiilor cu Sindrom Down si alte dizabilităţi intelectuale "Ne Trebuie Speranţă", în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret- Botoşani şi Colegiul Naţional "A.T. Laurian", organizează competiţia "Şi noi suntem campioni" aflată la a VII-a ediție.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 octombrie 2016, între orele 11 – 14, în Sala de sport a Colegiului Naţional "A. T. Laurian".

La concurs vor participa copii şi tineri din asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani, Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din judeţul Botoşani, Fundația "Casa Speranței" Iași, Asociația "Mereu Împreună 2008" Dorohoi  și Asociația "Dar din Dar" Hîrlău.

Manifestarea oferă posibilitatea practicării diferitelor forme ale exerciţiului fizic şi ale sportului, acoperind astfel trebuinţele multiple specifice persoanelor cu dizabilităţi; scopul principal îl reprezintă îmbunătăţirea stării de sănătate și creşterea progresivă a calităţii vieţii sportivilor cu abilităţi scăzute, concursul fiind dedicat așadar exclusiv acestora.

Participanţii vor concura la probe de gimnastică - traseu aplicativ, atletism-alergări (25m si 50m) și baschet, fiind înscrişi pe grupe de vârstă: 6-9 ani, 10-12 ani, 13-18 ani, peste 18 ani. Se vor oferi premii pentru participare și încurajare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Versuri eminesciene într-o compoziție rock!

Marţi, 18 Decembrie 2018
68

La numai trei zile de la lansarea piesei, "O, rămâi" se află deja în topul preferințelor, ocupând locul 4 în TicTop100 rock. Pe YouTube, melodia a depășit 11.000...

Transferată la Iași în stare gravă, după o infecție căpătată în spital!

Marţi, 18 Decembrie 2018
83

Transferată de urgență la Iași! Femeia în vârstă de 79 de ani a fost diagnosticată cu infecție cu clostridium difficile, căpătată în Spitalul Județean Botoșani după...

Bebeluș luat de lângă mamă: Medicii s-au îngrozit când au văzut cum arată copilul!

Marţi, 18 Decembrie 2018
323

Vigilența unui medic de familie a salvat de la moarte un copilaș de numai trei luni. Medicul de familie din Manoleasa a observat că micuțul cântărește mai puțin decât atunci câ...