Puşcărie pentru ţigări! Patru botoşăneni condamnaţi pentru că fraudau statul

Puşcărie pentru ţigări! Patru botoşăneni condamnaţi pentru că fraudau statul
Instigare la trafic cu ţigări- aceasta este învinuirea adusă de anchetatori unui bărbat din Bădiuţi- Ştefăneşti, care tocmai a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Pe lângă Mihai B., în vârstă de 44 de ani, aceeaşi pedeapsă a primit-o şi complicele său, Romică L. În schimb, alţi doi bărbaţi, care se ocupau de cărăuşie, şi care şi-au recunoscut faptele au scăpat cu pedepse mai blânde. Unul a primit închisoare cu suspendare, iar un tânăr de 17 ani a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

Faptele pentru care cei patru au fost condamnaţi datează din august 2014, atunci când Ionuţ D. şi Sandu A., au preluat de pe malul Prutului şapte colete cu 10.800 de pachete cu țigări, care au fost trase peste râu cu ajutorii unei sfori, în timp ce Romică L. dădea indicaţii, în acord cu "creierul" afacerii, pădurarul Mihai B. Treburile nu au mers pe cât de bine se aşteptau, astfel că cei doi cărăuşi şi intermediarul au fost surprinşi de poliţiştii de frontieră.

Cum era de aşteptat, cei trei au admis că afacerea fusese pusă la punct de pădurar, însă acesta a negat orice acuzaţie. Trimişi în judecată, cei patru au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi.

Mai mult, pe lângă puşcărie, cei patru au fost obligaţi să plătească statului daune materiale de aproape 130.000 de lei, la care se adaugă dobânzi și penalități. Hotărârea a fost atacată cu apel, judecătorii Curţii de Apel Suceava urmând să dea sentinţa definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

Joi, 22 Martie 2018
297

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

Joi, 22 Martie 2018
296

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

Joi, 22 Martie 2018
134

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...