Puşcărie pentru ţigări! Patru botoşăneni condamnaţi pentru că fraudau statul

Puşcărie pentru ţigări! Patru botoşăneni condamnaţi pentru că fraudau statul
Instigare la trafic cu ţigări- aceasta este învinuirea adusă de anchetatori unui bărbat din Bădiuţi- Ştefăneşti, care tocmai a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Pe lângă Mihai B., în vârstă de 44 de ani, aceeaşi pedeapsă a primit-o şi complicele său, Romică L. În schimb, alţi doi bărbaţi, care se ocupau de cărăuşie, şi care şi-au recunoscut faptele au scăpat cu pedepse mai blânde. Unul a primit închisoare cu suspendare, iar un tânăr de 17 ani a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

Faptele pentru care cei patru au fost condamnaţi datează din august 2014, atunci când Ionuţ D. şi Sandu A., au preluat de pe malul Prutului şapte colete cu 10.800 de pachete cu țigări, care au fost trase peste râu cu ajutorii unei sfori, în timp ce Romică L. dădea indicaţii, în acord cu "creierul" afacerii, pădurarul Mihai B. Treburile nu au mers pe cât de bine se aşteptau, astfel că cei doi cărăuşi şi intermediarul au fost surprinşi de poliţiştii de frontieră.

Cum era de aşteptat, cei trei au admis că afacerea fusese pusă la punct de pădurar, însă acesta a negat orice acuzaţie. Trimişi în judecată, cei patru au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi.

Mai mult, pe lângă puşcărie, cei patru au fost obligaţi să plătească statului daune materiale de aproape 130.000 de lei, la care se adaugă dobânzi și penalități. Hotărârea a fost atacată cu apel, judecătorii Curţii de Apel Suceava urmând să dea sentinţa definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

Duminică, 22 Iulie 2018
2089

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

Duminică, 22 Iulie 2018
207

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

Duminică, 22 Iulie 2018
985

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...