PSD a hotarat: Absolventii Universitatii Spiru Haret nu vor repeta examenul de licenta!

Absolvenţii Universităţii Spiru Haret nu vor fi mai fi nevoiţi să repete examenul de licenţă aşa cum propunea ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.

"Doamna ministru Andronescu s-a pripit, aşa cum s-a pripit şi cu orele de sport şi cu orele de desen. Nu îşi asumă foarte tare responsabilitatea. Nu mi se pare logic să sărim cu tunurile pe sistemul privat unde sunt investiţii foarte mari", a declarat vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, citat de Realitatea.net.

În apărarea Universităţii Spiru Haret au sărit şi politicienii care au urmat cursurile instituţiei fie în forma de învăţământ la zi, fie la distanţă.

"Legea trebuie respectată, inclusiv de unităţile de învăţămant. Nu trebuie desfiinţată nicio formă de învăţământ. Orice formă de învăţământ, care oferă orice fel de avantaje, inclusiv învăţământul de la distanţă trebuie încurajată", a spus Mario Oprea, senator PNL, conform Realitatea.

Ministerul Educaţiei are parte zilele acestea de o serie de acţionări în judecată.

Universitatea Spiru Haret a cerut suspendarea efectelor ordonanţei care îi interzice să mai facă înscrieri în acest an şcolar. La justiţie a mai apelat un grup de profesori nemulţumiţi că nu au fost primiţi la titularizare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
248

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...