Protest împotriva unei condamnări în instanţă

Protest împotriva unei condamnări în instanţă
Un bărbat din Vorniceni protestează în faţa Judecătoriei Săveni, cerând dreptate, după ce a fost condamnat cu suspendare pentru vătămare corporală.

Condamnarea pe fond a venit în 2009, atunci când Ioan Chirilă a fost judecat pentru că în 2007 şi-ar fi lovit o consăteancă, Adela Curcă. Mai mult, bărbatul a fost obligat şi la plata unor despăgubiri către femeie, precum şi către Spitalul Judeţean Mavromati, acolo unde femeia a fost internată. De atunci, vorniceanul încearcă să-şi dovedească nevinovăţia, însă toate instanţele la care a apelat au menţinut decizia Judecătoriei Săveni.

La condamnarea acestuia, instanţa a avut în vedere că în ziua de 9 august 2007, în urma unui conflict între părți, Ioan Chirilă a lovit-o pe femeie cu partea metalică a unei sape în zona frunţii, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 30 zile îngrijiri medicale. Femeia a dovedit agresiunea cu certificatul medico-legal și raportul de expertiză medico-legal emise de Serviciul de Medicină Legală Botoşani, biletul de ieșire din spital și copia foii de observație, precum şi declarațiile martorilor agresiunii. Sentința a rămas definitivă prin respingerea recursului declarat de către Chirilă în octombrie 2009.

Atunci, bărbatul a solicitat revizuirea acestei sentințe arătând că nu se face vinovat de fapta pentru care a fost condamnat, depunând la dosar certificatul medico-legal și biletul de ieșire din spital al părții vătămate, procesul verbal de examinare criminalistică încheiat la 2 noiembrie 2007 de organele de cercetare penală. Numai că nu a reuşit să convingă, astfel că de atunci a deschis tot alte şi alte acţiuni în instanţă.

Cum nu a avut succes cu niciuna, a trecut la proteste în faţa Judecătoriei, expunându-şi nemulţumirile pe coli de carton. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi spun că bărbatul are toate autorizaţiile necesare protestului pe trotuarul din faţa Judecătoriei, marţi fiind deocamdată ultima zi pentru care are aprobare pentru a protesta.

 

Spune-ne opinia ta