Proiect secret al comunistilor de la Chisinau: dupa alegeri, nimeni nu mai trece granita

Proiect secret al comunistilor de la Chisinau: dupa alegeri, nimeni nu mai trece granita
In cazul in care comunistii vor castiga alegerile, frontierele Republicii Moldova vor fi inchise si niciun cetatean nu va mai putea pleca sa munceasca peste hotare.

Guvernul moldovean a elaborat deja un proiect de hotarare in acest sens, care este deocamdata tinut in secret, informeaza marti ziarul Timpul.

Potrivit unor surse de la guvern, recent, la insistenta lui Vladimir Voronin, a fost elaborat un proiect de hotarare de guvern prin care cetatenilor Republicii Moldova li se va interzice, pentru o perioada de doi ani, sa paraseasca tara si sa mearga la lucru peste hotare.

Executivul motiveaza aceasta decizie prin faptul ca in toamna bugetul nu va mai putea asigura plata pensiilor, salariilor si burselor, iar plecarea in masa a moldovenilor peste hotare va afecta si mai mult veniturile la buget.

"Chiar si dintr-un salariu mizer, ceva se duce la buget, iar daca omul pleaca peste hotare, nu poti lua de la el niciun banut", a declarat un expert care a solicitat anonimatul, citat de Ziare.com.

Guvernul nu va risca sa adopte aceasta hotarare pana la alegeri, ca sa nu provoace nemultumirea populatiei. Dar, daca PCRM castiga alegerile din 29 iulie, nimic nu-l va impiedica sa puna in aplicare respectiva hotarare, mai scrie Timpul.

Astfel, victoria comunistilor in scrutinul repetat din 29 iulie inseamna incercuirea RM cu un zid berlinez si transformarea cetatenilor ei in ostaticii unui regim inuman si totalitar, a concluzionat expertul citat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
83

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...