Programele Rabla încep în luna martie: 60.000 de tichete pentru mașini noi și 3.000 de tichete pentru mașini electrice

Programele Rabla încep în luna martie: 60.000 de tichete pentru mașini noi și 3.000 de tichete pentru mașini electrice

Programele "Rabla" încep în luna martie. Valoarea primelor de casare rămâne neschimbată, dar bugetele vor fi mai mari.

În schimb, autorităţile vor să aloce fonduri record pentru achiziţia autoturismelor electrice şi hibrid. Aproape jumătate de milion de mașini rulate au fost înmatriculate în România numai anul trecut, arată cele mai recente date ale producătorilor și importatorilor.

Programul Rabla 2020 va avea fonduri pentru 60.000 de mașini noi, în timp ce pentru programul Rabla Plus va fi alocat un buget suficient pentru achiziționarea a 3.000 de mașini electrice.

Ministerul Mediului a anunțat vineri bugetele care vor fi alocate pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus pentru anul 2020.

Astfel, ministrul Costel Alexe a confirmat că statul va acorda 60.000 de tichete pentru programul Rabla Plus, în condițiile în care anul trecut au fost alocate fonduri pentru aproximativ 50.000 de tichete.

De asemenea, prima de casare va rămâne la fel ca cea din ultimii ani, în valoare de 6.500 de lei, însă nu este clar dacă și condițiile de vechime pentru mașinile casate vor rămâne aceleași.

Anul trecut, românii au achiziționat puțin peste 1.500 de mașini electrice, ceea ce înseamnă că piața s-ar putea dubla in acest an dacă fondurile alocate de stat vor fi epuizate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
2

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
72

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...