Profesorii unui liceu din municipiul Botoșani cer ajutorul! Vezi pentru ce!

Profesorii unui liceu din municipiul Botoșani cer ajutorul! Vezi pentru ce!
Conducerea unui liceu din municipiul Botoșani, alături de corpul profesoral, cere ajutorul Executivului Primăriei Botoșani pentru a ieși din "impasul" în care unitatea de învățământ a ajuns în ultimii ani.

Este vorba de Liceul Tehnologic "Elie Radu" unde s-a redus populația școlară, ceea ce a dus și la scăderea planului de școlarizare și la restrângeri de activitate în rândul profesorilor.

Printr-un memoriu semnat de angajații acestui liceu se cere ajutorul reprezentanților Primăriei, una dintre propunerile venite din partea conducerii liceului fiind arondarea unei alte unități de învățământ la Liceul "Elie Radu".

"Cauzele, mai mult sau mai puțin obiective, generate de scăderea populației școlare lipsa de informare și consiliere a elevilor și părinților, condițiile improprii în care am funcționat patru ani datorită lucrărilor în campusul școlar (nefinalizate nici până în prezent) au generat o scădere a planului de școlarizare, fapt ce a determinat restrângeri de activitate și o influență negativă asupra numelui școlii (...) Vă rugăm să luați în considerarea posibilitatea arondării unei unități de învățământ la unitatea noastră școlară, ținând cont și de faptul că putem funcționa cu o capacitate de peste 1.000 de elevi și că, în anii din urmă, am reprezentat cel mai mare centru bugetar din municipiu. Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic "Elie Radu" vă solicită în mod expres sprijinul în vederea găsirii unor soluții favorabile, atât pentru noi cât și pentru școlile ce pot fi arondate, pentru ca elevii și părinții acestora să fie pe deplin mulțumiți de condițiile în care învață și sunt educați copiii lor.", se arată în memoriul semnat de profesorii de la Liceul "Elie Radu" şi înaintat municipalităţii. 

În memoriu se mai specifică că acest demers a fost generat de dorința stringentă de a repune liceul pe locul onorabil ocupat în trecut în rețeaua școlară a județului "pentru a nu pierde un domeniu atât de căutat pe piața muncii și de care comunitatea locală are nevoie."

Liceul Tehnologic "Elie Radu" funcționează de 44 de ani și este singurul liceu de construcții din județ. Pe lângă sălile de clasă, laboratoare și ateliere, unitatea de învățâmânt dispune și de internat și cantină cu o capacitate de 300 de locuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

astăzi, 23:02
42

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

astăzi, 19:36
231

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

astăzi, 18:11
312

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...