Profesorii botoșăneni, îndemnați să se înscrie la concursul pentru directori. "Este momentul pentru depolitizarea învățământului"

Profesorii botoșăneni, îndemnați să se înscrie la concursul pentru directori. "Este momentul pentru depolitizarea învățământului"
Un fost inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean îi îndeamnă pe profesorii botoșăneni, care îndeplinesc condițiile impuse prin metodologie, să se înscrie și să participe la concursul din luna octombrie pentru posturile de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ.

Daniel Botezatu consideră că acest concurs organizat de Ministerul Educației va fi unul corect și transparent. Botezatu mai crede că mulți dintre membrii sau simpatizanții PSD puși politic pe funcții "se vor da loviți pentru că nu sunt bine pregătiți".

"Am sesizat că sunt întrunite toate premisele pentru a fi cel mai transparent și corect concurs organizat în învățământul preuniversitar după revoluție. Îi îndemn pe toți colegii mei care sunt experți în management educațional, și care își doresc funcția de director, să participe la acest concurs acum. Să nu aștepte ca după alegeri un partid sau altul să îi numească în funcție. Dacă vor să fie director au acum momentul să facă dovada calităților lor manageriale, organizatorice, cognitive. Componența comisiei de evaluare asigură transparența concursului", a spus Daniel Botezatu.

La rândul său, președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, susține că acest concurs dă ocazia de a fi depolitizat sistemul de învățământ.

"Cred că este un moment istoric ce se întâmplă în momentul de față privind tot ce înseamnă documentație pentru organizarea concursurilor de directori în școli. Este un moment istoric pentru că gândind lucrurile așa cum au venit metodologiile de la Ministerul Educației este o ocazie rarisimă de a depolitiza învățământul în România. Nu voi fi nicio secundă partizanul ideii pleacă ai noștri vin ai lor, sau pleacă ai lor și vin ai noștri. Cred că nu ar trebui să ratăm acest moment și să depolitizăm învățământul pentru că știm foarte bine câtă putere are la nivel micro un director sau un director adjunct de școală. Îndemn toate cadrele didactice, nu trebuie să fie membru al vreunui partid, să își valorifice acum șansele pentru că altfel în permanență vom discuta că școala e politizată", a afirmat Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
277

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
477

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...