Primăria Orașului Ștefănești luată astăzi cu asalt de procurorii Parchetului din Săveni

Primăria Orașului Ștefănești luată astăzi cu asalt de procurorii Parchetului din Săveni

Mai multe echipaje de poliție, DNA, DIICOT și ANAF au descins astăzi la Primăria Orașului Ștefănești din județul Botoșani.

Ancheta a fost coordonată de procurorii Parchetului din Săveni și a vizat mai mulți angajați ai instituției.

Instituțile de forță au intervenit în urma unor sesizări venite din partea unei societati comerciale.

“În baza unui denunț formulat de o persoană juridică, în data de 28.10.2019 organele de cercetare penală din cadrul S.I.C.E. – I.P.J. Botoșani au dispus începerea urmăririi penale privind săvârșirea infracțiunii de deturnarea licitațiilor publice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 246 din Codul penal. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.

În fapt, există suspiciuni că în contextul unei licitații publice organizate în anul 2019 pentru concesionarea parcării din orașul Ștefănești, județul Botoșani, administratorii unor firme participante la licitație s-au înțeles să denatureze prețul de adjudecare și au încercat, prin constrângere, îndepărtarea de la licitație a unei alte firme.

În data de 27.05.2020, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Săveni a încuviințat efectuarea unei percheziții la sediul Unității Administrativ Teritoriale Orașul Ștefănești, în vederea descoperirii și strângerii probelor, a conservării urmelor infracțiunii și identificării făptuitorilor. Percheziția a fost efectuată în data de 03.06.2020 de către organele de cercetare penală din cadrul S.I.C.E. – I.P.J. Botoșani, cu respectarea prevederilor din Codul de procedură penală.

Activitatea de urmărire penală în prezentul dosar se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni”, a precizat într-un comunicat de presă Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
766

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
114

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
133

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...