Politistii atrag atentia asupra unui nou mod de operare in cazul inselaciunilor: TELEFOANE la agentii economici!

Politistii atrag atentia asupra unui nou mod de operare in cazul inselaciunilor: TELEFOANE la agentii economici!
În ultima perioadă de timp, autorii înşelăciunilor şi-au diversificat modurile de operare, apărând noi modalităţi de săvârşire a acestui gen de infracţiuni.

Astfel, persoane necunoscute contactează telefonic administratori de societăți comerciale, folosindu-se de o calitate falsă, respectiv aceea de lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Motivând că un copil al unui angajat din cadrul acestei instituţii este bolnav, apelantul solicită diverse sume de bani pentru operațiile medicale ce urmează a fi efectuate în străinătate.

Cu ocazia convorbirilor, pentru a nu lăsa timp ca victimele să realizeze situația reală și să sesizeze organele de poliție, autorii invocă urgența cazului prezentat, solicitând transferul imediat al sumelor de bani. De asemenea, sunt invocate emisiuni TV în care a fost prezentat cazul sau situaţii similare.

În cazul în care sunteţi contactat telefonic de astfel de persoane care se folosesc de numele unei instituţii a statului şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, POLIŢIA vă recomandă să nu acţionaţi imediat sub impactul emoţional cauzat de astfel de cazuri! În ipoteza existenţei unei astfel de situaţii, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a primi sprijin!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
130

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
98

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
269

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...