Poliţist ameninţat cu moartea! Agresorul a fost trimis în judecată
BOTOSANI

Poliţist ameninţat cu moartea! Agresorul a fost trimis în judecată
Viaţa poliţiştilor botoşăneni, mai ales a celor din mediul rural, nu e uşoară, violenţele verbale fiind un fenomen cu care mulţi se confruntă în activitatea lor. Însă atunci când un conflict verbal escaladează, reacţiile nu se lasă aşteptate. În vară, doi agenţi de poliţie au fost tăvăliţi pe jos de un individ beat, iar un altul a trecut pe lângă moarte după ce a fost înjunghiat. Un nou caz, înregistrat recent, demonstrează că poliţiştii sunt la fel de expuşi la violenţe care oricare dintre noi.

Cum să furi un telefon şi apoi să ameninţi cu furca pe poliţistul care cercetează furtul? Ştie un tânăr din satul Vlădeni Deal, comuna Frumuşica, ce săptămâna trecută, a ajuns la un bar din sat. A dat comandă, iar în momentul în care gestionara a plecat pentru puţin timp de la tejghea, i-ar fi furat un smartphone evaluat la 1.000 de lei. Femeia nu şi-ar fi dat seama de furt dacă soţul ei nu ar fi sunat-o pe celălalt telefon pe care îl deţinea, reproşându-i că nu-i răspunde la apeluri.

Abia atunci, femeia s-a alarmat şi a cerut ajutorul soţului, indicându-i suspectul, pe Ionuţ E., ultimul său client din bar. Soţul femeii a urcat în maşină şi s-a oprit la poarta suspectului, cerându-i telefonul sustras din bar. Când Ionuţ E. s-a apucat să-şi golească buzunarele, surpriză: husa smartphone-ului a căzut dintr-un buzunar. Pentru că nu l-a lămurit că trebuie să returneze telefonul, soţul barmaniţei a sunat la postul de poliţie Frumuşica, cerând intervenţia poliţiştilor pentru a cerceta infracţiunea de furt. În acel moment, Ionuţ E. a pus mâna pe o furcă şi l-a ameninţat pe soţul barmaniţei, fapt care l-a determinat pe bărbat să se retragă pentru a aştepta intervenţia poliţiştilor.

Când la poarta lui Ionuţ E. s-a oprit maşina de poliţie, iar agentul Bogdan S. a coborât pentru a vedea despre ce este vorba, Ionuţ E., aflat în stare avansată de ebrietate, a reluat şirul ameninţărilor cu moartea, a injuriilor, agitând continuu furca şi încercând să-l lovească pe poliţist. Agentul a făcut uz de spray lacrimogen, dar fără efect, astfel că a fost nevoit să ceară întăriri pentru imobilizarea bărbatului. Doar cu ajutorul şefului de Post Frumuşica acest lucru a fost posibil, Ionuţ E. fiind condus la sediul Postului de Poliţie. Din urmă, însă, a venit şi fratele agresorului, "fluturând" telefonul sustras pe care îl găsise ascuns sub o cadă din curte. De asemenea, a fost confiscată şi furca cu care agentul de poliţie a fost ameninţat.

Cercetările au durat până zilele trecute, când Ionuţ E. a fost trimis în judecată pentru ultraj şi furt. Poliţistul nu a formulat pretenţii civile, dorind doar continuarea cercetărilor faţă de suspectul care l-a ameninţat cu moartea. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Botoşani, urmând să fie stabilit un prim termen de judecată.

 

Spune-ne opinia ta