Peste o sută de cazuri COVID în Botoșani și patru decese. Alte două comune au depășit pragul de 3 infectări la mie

Peste o sută de cazuri COVID în Botoșani și patru decese. Alte două comune au depășit pragul de 3 infectări la mie

Alte 135 de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-au raportat și patru decese în rândul pozitivilor.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 4227, miercuri, potrivit statisticii DSP. Numărul cazurilor active a crescut la 1460. La nivel județean, se atinge o incidență de 2,68 per mia de locuitori.

Municipiul Botoșani prezintă la ora actuală o rată de infectare de 5,79, în vreme ce Dorohoi a devansat la 2,89. Comuna Adășeni figurează cu un raport de 8,93 per mia de locuitori, Curtești cu 4,22, iar Suharău cu 3,63. Încă pe scenariu „roșu”, la fel ca celelalte cinci unități administrativ-teritoriale evidențiate, comuna Văculești a scăzut la 1,46.

De asemenea, miercuri s-a depășit pragul critic de 3 infectări la mia de locuitori și în localitățile Pomârla (3,02) și Stăuceni (3,19), însă autoritățile nu impun încă restricții suplimentare, motivând că sunt comunități mai mici numeric, iar incidențele nu au un impact imediat în cadrul lor.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 163 de decese, dintre care patru declarate în ultimele 24 de ore. Bilanțul vindecaților este de 2604.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 86 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

_________________

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 9.799 de cazuri noi de COVID-19. Crește și numărul deceselor din cauza infecțiilor cu coronavirus și atinge un nou record. Alți 203 români au murit după ce s-au îmbolnăvit. La terapie intensivă sunt internați 1.092 de pacienți COVID.

Până miercuri, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

COVID. Peste o sută de noi îmbolnăviri și încă șase decese. Incidențele de joi

astăzi, 11:47
85

Încă 108 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În acest interval temp...

Depășire imprudentă terminată în copac. Un tânăr șofer a fost rănit

astăzi, 11:01
257

Un tânăr de 21 de ani a fost rănit, în urma unui accident rutier petrecut joi dimineață, pe Drumul Național 29A, la ieșirea din Darabani. Aflat la volan, el a intrat în coliziu...

Zeci de contravenții sancționate pentru prevenirea răspândirii Covid-19

astăzi, 10:17
57

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au organizat șapte acțiuni punctuale pentru ve...