Peste 4.900 de elevi botosaneni s-au inscris la BAC. VEZI calendarul de desfasurare a examenului

Peste 4.900 de elevi botosaneni s-au inscris la BAC. VEZI calendarul de desfasurare a examenului
Inscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului s-au incheiat, la nivelul judetului Botosani inscriindu-se un numar de 4.931 de elevi.

521 dintre acestia provin din seriile anterioare.

Toate salile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere video.

Prima proba, proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va fi sustinuta in perioada 11 - 13 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului.

Proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 13-15 iunie.

Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 18 si 22 iunie, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 25-27 iunie.

Pe data de 2 iulie vor incepe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile.

Astfel, pe 2 iulie, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 3 iulie, proba scrisa la limba si literatura materna.

Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta la 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere profilului si specializarii, va avea loc la 6 iulie.

Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat vor fi afisate la 8 iulie, iar eventualele contestatii se pot depune la 9 iulie, in intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afisate la 13 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie, iar inscrierile se fac in intervalul 16-20 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
395

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
129

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
352

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...