Peste 2 milioane de lei vor fi împărţite copiilor cu cerinţe educaţionale speciale

Peste 2 milioane de lei vor fi împărţite copiilor cu cerinţe educaţionale speciale
Consiliul Judeţean a aprobat joi repartizarea către unităţile administrativ- teritoriale a sumelor aferente alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei şi încălţămintei de care vor beneficia copiii, elevii sau tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă.

După prezentarea proiectului de către preşedintele CJ, Costică Macaleţi, liberalul Cristian Achiţei a adus în discuţie neincluderea în masa de beneficiari a copiilor care, deşi îndeplinesc condiţiile de a primi bani, nu au fost incluşi în lista transmisă de unităţile de învăţământ, centralizată de Inspectoratul Şcolar şi depusă la mapa consilierilor.

"Eu cunosc un caz concret, am lăsat hârtiile la secretariat, nu vreau să fac o mare discuţie aici- probabil că mai sunt şi alte cazuri şi cred că ar fi cazul ca până în prima şedinţă ordinară, eventual să luăm legătura şi cu Inspectoratul Şcolar-, să urmărim treburile astea pentru a putea să primească şi ei banii", a declarat Cristian Achiţei.

Costică Macaleţi nu a exclus posibilitatea să mai fie şi alte cazuri, explicând că circuitul informaţiei a fost că părintele copilului cu cerinţe educaţionale speciale a prezentat documentele la şcoală, şcoala le-a trimis la inspectorat, iar inspectoratul la CJ.

"Dacă mai apar cazuri de acest gen, probabil vor mai rămâne nişte sume pe care noi să le aranjăm de aşa natură încât să ajungă la toţi copiii", a spus şeful CJ.

Social- democratul Florentin Pietraru şi-a manifestat curiozitatea în privinţa faptului că în listă apar localităţi cu un singur elev cu cerinţe educaţionale speciale. "Cine a făcut evaluarea şi dacă persoanele respective sau copilul respectiv este unicat în sistemul ăsta, probabil au un handicap deosebit sau ceva de genul ăsta. Şi aş mai vrea să întreb cum sunt urmăriţi banii apoi, adică noi le dăm sume ordonatorului de credite, dar apoi mai urmăreşte cineva ca aceşti bani de hrană şi de rechizite să ajungă direct la copilul cu probleme?", a întrebat Florentin Pietraru. Răspunsul preşedintelui CJ a fost că banii se mişcă pe bază de documente şi nu altfel.

Proiectul a fost votat, astfel că spre cei 635 de copii şi tineri incluşi în învăţământul de masă se vor îndrepta 2.157.950 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

Luni, 16 Iulie 2018
813

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

Luni, 16 Iulie 2018
173

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

Luni, 16 Iulie 2018
422

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...