Peste 2 milioane de lei vor fi împărţite copiilor cu cerinţe educaţionale speciale

Peste 2 milioane de lei vor fi împărţite copiilor cu cerinţe educaţionale speciale
Consiliul Judeţean a aprobat joi repartizarea către unităţile administrativ- teritoriale a sumelor aferente alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei şi încălţămintei de care vor beneficia copiii, elevii sau tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă.

După prezentarea proiectului de către preşedintele CJ, Costică Macaleţi, liberalul Cristian Achiţei a adus în discuţie neincluderea în masa de beneficiari a copiilor care, deşi îndeplinesc condiţiile de a primi bani, nu au fost incluşi în lista transmisă de unităţile de învăţământ, centralizată de Inspectoratul Şcolar şi depusă la mapa consilierilor.

"Eu cunosc un caz concret, am lăsat hârtiile la secretariat, nu vreau să fac o mare discuţie aici- probabil că mai sunt şi alte cazuri şi cred că ar fi cazul ca până în prima şedinţă ordinară, eventual să luăm legătura şi cu Inspectoratul Şcolar-, să urmărim treburile astea pentru a putea să primească şi ei banii", a declarat Cristian Achiţei.

Costică Macaleţi nu a exclus posibilitatea să mai fie şi alte cazuri, explicând că circuitul informaţiei a fost că părintele copilului cu cerinţe educaţionale speciale a prezentat documentele la şcoală, şcoala le-a trimis la inspectorat, iar inspectoratul la CJ.

"Dacă mai apar cazuri de acest gen, probabil vor mai rămâne nişte sume pe care noi să le aranjăm de aşa natură încât să ajungă la toţi copiii", a spus şeful CJ.

Social- democratul Florentin Pietraru şi-a manifestat curiozitatea în privinţa faptului că în listă apar localităţi cu un singur elev cu cerinţe educaţionale speciale. "Cine a făcut evaluarea şi dacă persoanele respective sau copilul respectiv este unicat în sistemul ăsta, probabil au un handicap deosebit sau ceva de genul ăsta. Şi aş mai vrea să întreb cum sunt urmăriţi banii apoi, adică noi le dăm sume ordonatorului de credite, dar apoi mai urmăreşte cineva ca aceşti bani de hrană şi de rechizite să ajungă direct la copilul cu probleme?", a întrebat Florentin Pietraru. Răspunsul preşedintelui CJ a fost că banii se mişcă pe bază de documente şi nu altfel.

Proiectul a fost votat, astfel că spre cei 635 de copii şi tineri incluşi în învăţământul de masă se vor îndrepta 2.157.950 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
65

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
16

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
150

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...