Peste 100 de autoturisme au participat la protestul privind starea unui drum județean: "Nepăsarea voastră, atentat la viața noastră" - FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Peste 100 de autoturisme au participat la protestul privind starea unui drum județean: "Nepăsarea voastră, atentat la viața noastră" - FOTO, VIDEO
Zeci de cetateni din comunele Nicseni si Roma au organizat, joi, un protest pentru a-si manifesta nemultumirea vizavi de starea proasta a Drumului Judetean 296, ce face legatura intre municipiul Botosani si cele doua comune.

Inca de la ora 10:00, aproape 50 de autoturisme au plecat in coloana din satul Dorobanti spre municipiul Botosani, iar in comuna Roma s-au adunat peste 50 de masini cu soferi nemultumiti de stare drumului. Oamenii spun ca de fiecare data cand au treaba in municipiu sunt nevoiti sa repare cate ceva la masini.

Pe langa asta, ambulantele si pompierii ajung foarte tarziu, din cauza drumului. "Cand vine ambulanta la Dorobanti, mai putin de 40 de minute nu face. Sunt 18 km de la Botosani pana aici. Cand pleaca cu pacientul spre Botosani face mai mult de o ora. De ce? Din cauza drumului. Fiecare secunda din viata noastra conteaza. Avem si un slogan pentru ei: NEPSAREA VOASTRA, ATENTAT LA VIATA NOASTRA", a spus unul dintre protestatari.

Organizatorul protestului, Paul Cretu, cel care a mai organizat un protest la Nicseni si in luna februarie, spune ca cei din Consiliul Judetean au promis ca vor repara drumul.

"Noi am promis atunci ca daca nu se repara drumul, ne vom uni cu cei de la Roma si vom merge in fata Palatatului Administrativ sa protestam. Ei au promis ca vom repara drumul. Pana acum doar noi ne-am tinut de cuvant si mergem in fata Consiliului Judetean", a spus Paul Cretu.

Coloana de masini a fost insotita de Politie si Jandarmi, iar in jurul orei 11:00 au ajuns in fata Palatului Administrativ pentru a-si stiga nemultumirea. Aici au participat 68 de autoturisme si 100 de persoane si asta pentru ca alti protestatari au plecat la munca.

"Nu vrem plombare, vrem modernizare" si "Voi cu banii snopi, noi cu masinile-n gropi", sunt alte mesaje transmise de protestatari. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
187

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
724

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
229

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...