Performanță internațională: Cinci premii pentru filmele românești!

Performanță internațională: Cinci premii pentru filmele românești!

 Vlad Ivanov in Bacalaureat  

Cinematografia românească a obținut cinci premii la Festivalul Internațional de Film "Listapad", desfășurat în perioada 4 - 11 noiembrie la Minsk, în Belarus, conform unui comunicat de presă remis de Ambasada României în Republica Belarus.

"Sieranevada" de Cristi Puiu și "Bacalaureat" semnat de Cristian Mungiu au fost premiate vineri seară, la Gala de închidere a Festivalului Internațional de Film "Listapad" de la Minsk, scrie Agerpres.

Premiul presei de specialitate "pentru crearea unei odisee cosmice în contextul unei familii" și premiul pentru cea mai buna imagine "I. A. Maruhin", operator Barbu Bălășoiu, au fost decernate filmului "Sieranevada" de Cristi Puiu.

Premiul special al juriului a fost acordat filmului "Bacalaureat" de Cristian Mungiu.

Liei Bugnar i-a fost acordat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, iar lui Adrian Titieni i-a fost acordat premiul pentru cel mai bun rol masculin, amândoi făcând parte din distribuția filmului "Bacalaureat".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
386

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
684

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
193

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...