Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!

Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!
Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. Duminică, poliţiştii din Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul". O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.
 
La data de 9 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii, două în Penitenciarul Iaşi şi una în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.
 
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul".
 
Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada martie - septembrie 2016, una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda "accidentul", 7 persoane din municipiul Iaşi.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, care ar fi fost folosite lasăvârşirea infracţiunilor.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.
 
Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda "Accidentul", urmând ca, astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.
 
Totodată, alte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.
 
"Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză"
, informează IPJ Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interceptări ale DNA anulate de judecători în dosarul Ralucăi Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

Miercuri, 21 Martie 2018
678

Iniţial, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Târgu Mureş, dosarul fiind strămutat la această instanţă la solicitarea inculpaţilor, a admis interceptările, însă avocaţ...

"Extraordinarele peripeții ale lui Hansel și Gretel", duminică, pe scena Teatrului Vasilache

Miercuri, 21 Martie 2018
99

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" invită copiii duminică, 25 martie 2018, de la orele 11:00 şi 12:30, să vizioneze  spectacolul "Extraordinarele peripeții...

Pleci la drum? De joi, Cod Portocaliu și Galben de ninsori abundente, viscol și vreme deosebit de rece!

Miercuri, 21 Martie 2018
655

Chiar dacă am trecut de prima jumătate a lunii martie, dacă ai programate drumuri în țară e bine să fii la curent cu avertizările meteorologilor, care au transmis că jumătatea de sud a Rom...