Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!

Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!
Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. Duminică, poliţiştii din Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul". O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.
 
La data de 9 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii, două în Penitenciarul Iaşi şi una în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.
 
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul".
 
Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada martie - septembrie 2016, una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda "accidentul", 7 persoane din municipiul Iaşi.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, care ar fi fost folosite lasăvârşirea infracţiunilor.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.
 
Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda "Accidentul", urmând ca, astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.
 
Totodată, alte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.
 
"Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză"
, informează IPJ Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O dubă a căzut de pe o platformă pe drumul Botoșani-Suceava! FOTO

Joi, 21 Septembrie 2017
3895

O mașină a zburat de pe o platformă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea șoselei. Mașina, o dubă TV, fusese cumpărată la o licitație de o persoană din București.A fos...

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

Joi, 21 Septembrie 2017
239

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Joi, 21 Septembrie 2017
858

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...