Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!

Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!
Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. Duminică, poliţiştii din Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul". O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.
 
La data de 9 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii, două în Penitenciarul Iaşi şi una în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.
 
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul".
 
Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada martie - septembrie 2016, una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda "accidentul", 7 persoane din municipiul Iaşi.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, care ar fi fost folosite lasăvârşirea infracţiunilor.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.
 
Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda "Accidentul", urmând ca, astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.
 
Totodată, alte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.
 
"Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză"
, informează IPJ Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean, unul dintre cei mai bine plătiți medici din Iași!

astăzi, 14:40
233

Profesorul dr. Dorin Chiseliţă, şeful Clinicii de oftalmologie din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" Iași, este unul dintre cei mai bine plătiţi medici ieşeni. Cumulând...

Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi, pentru o pacientă în stare gravă!

astăzi, 13:39
203

Medicii din Dorohoi au solicitat, luni, aeronava sanitară, pentru a prelua o pacientă în stare gravă pentru a fi transportată la Iași. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul din...

IPJ Botoșani: Recomandări pentru o călătorie cu mașina fără incidente rutiere!

astăzi, 13:30
156

Poliţia Rutieră vă recomandă să aveţi în vedere câteva lucruri, pentru a evita incidentele nedorite:-Interesaţi-vă înainte să porniţi la drum cu privire la traseul pe c...