Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!

Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!
Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. Duminică, poliţiştii din Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul". O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.
 
La data de 9 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii, două în Penitenciarul Iaşi şi una în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.
 
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul".
 
Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada martie - septembrie 2016, una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda "accidentul", 7 persoane din municipiul Iaşi.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, care ar fi fost folosite lasăvârşirea infracţiunilor.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.
 
Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda "Accidentul", urmând ca, astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.
 
Totodată, alte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.
 
"Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză"
, informează IPJ Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
1

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
309

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
160

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...