Pensionarii nu mai au rabdare!

Problema adeverintelor necesare pensionarilor care au lucrat pe fosta platforma industriala nu este nici acum rezolvata. Varstnicii asteapta documentele de la fostii lichidatori, adeverintele atestandu-le sporul de noapte, in scopul majorarii pensiilor.

Arhivele Nationale au fost date in judecata de pensionari. Pensionarii ne-au dat drept exemplu niste hotarari judecatoresti, dintr-o serie de judete, hotarari prin care se mentioneaza ca adeverintele pot fi date si de catre detinatorii de arhive care in acest caz sunt altii decat cei de la Arhivele Nationale, a declarat Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani.

Sorescu a anuntat ca va incerca sa ajunga la o intelegere cu fostii lichidatori, pentru ca acestia sa dea aceste adeverinte.

Se pare ca poate fi o chestiune acceptata de cei de la Casa de Pensii, ca o masura pentru rezolvarea pe moment a situatiei. Nu suntem in situatia de a se prescrie niste drepturi. Problema e ca pentru a fi intr-o legalitate totala ar trebui ca arhivele sa fie preluate de Arhivele Nationale, dar acest lucru nu se intampla. Voi avea o discutie si cu judecatorul sindic pentru a vedea in ce masura gasim intelegere ca aceste adeverinte sa fie recunoscute pentru a debloca aceasta situatie, a completat prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
327

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
563

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...