Pedepse contopite pentru "omul cu o mie de feţe"

Pedepse contopite pentru "omul cu o mie de feţe"
Nici el nu mai ştie câte condamnări a adunat în ultimii ani pentru înşelăciunile pe care le-a pregătit meticulos şi în plasa cărora au căzut zeci de oameni din mai multe judeţe ale ţării. Cert este că acum, "omul cum o mie de feţe", Sorin Alin Verincianu, a obţinut încă o contopire a pedepselor.

O instanţă a Judecătoriei Botoşani a decis ieri contopirea unei pedepse de doi ani şi şase luni de închisoare, stabilită de Judecătoria Fălticeni în februarie, cu un rest de 645 zile închisoare rămas de executat din pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare aplicată în mai 2011 de Judecătoria Botoşani, urmând ca "petentul" să execute pedeapsa cea mai grea de doi ani şi şase luni închisoare, sporită la doi ani şi zece luni de închisoare.

De asemenea, judecătorul însărcinat cu soluţionarea solicitării lui Verincianu, de contopire a pedepselor, a constatat că celelalte două pedepse care au făcut obiectul operaţiunii de contopire efectuate prin sentinţa penală din februarie a Judecătoriei Fălticeni, au fost contopite prin cea din urmă sentinţă, "iar pedeapsa rezultantă de doi ani închisoare constituie primul termen al recidivei în raport de care s-a stabilit pedeapsa aplicată prin sentinţa penală din luna mai, a Judecătoriei Botoşani, modificată în iulie de Curtea de Apel Suceava. Contopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 10 luni închisoare menţionată anterior cu pedeapsa de 2 ani şi 156 zile închisoare aplicată prin sentinţa penală din 26 mai 2016 a Judecătoriei Botoşani, modificată prin decizia penală din 20 iulie 2016 a Curţii de Apel Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, urmând ca petentul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 10 luni închisoare, sporită la 3 (trei) ani, 6 (şase) luni şi 52 (cincizeci şi două) zile închisoare (sporul de 8 luni şi 52 zile reprezintă o treime din pedeapsa de 2 ani şi 156 zile închisoare)", după cum se arată în încheierea de şedinţă.

Decizia nu este însă definitivă, escrocul dovedit prin atâtea condamnări definitive având posibilitatea de a o contesta.

Citiţi şi despre ultima "aventură" a escrocului: "Avocatul cu Porsche" rămâne în arest preventiv! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
127

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
387

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Accident grav la Stăuceni. O persoană a ajuns la spital! FOTO

astăzi, 04:07
3834

Grav accident produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în Stăuceni, soldat cu rănirea unui bărbat de 34 de ani. Evenimentul rutier s-a petrecut în condițiil...