PEDEAPSĂ RECORD: Proxenetul Clămparu, condamnat la 30 de ani de închisoare

PEDEAPSĂ RECORD: Proxenetul Clămparu, condamnat la 30 de ani de închisoare
Botoşăneanul Ioan Clămparu a fost condamnat luni, de un tribunal din Madrid, la 30 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de patru capete de acuzare legate de proxenetism şi exploatare sexuală, inclusiv a unei minore.

Pedeapsa de 30 de ani de detenţie este cea maximă, cerută de procurori. Însă Clămparu nu va ispăşi mai mult de 20 de închisoare, limita fixată prin lege în Spania, scrie cotidianul El Pais, potrivit NewsIn.

Clămparu va trebui şi să plătească despăgubiri în valoare de 12.020 de euro unui număr de trei martori citaţi în proces şi 30.506 euro victimei minore. El poate face apel.

În timpul procesului, victime audiate au oferit detalii dramatice ale practicilor folosite de Clămparu.

Ioan Clămparu, condamnat în România la 13 ani de închisoare într-un dosar de proxenetism, a fost reţinut în septembrie la Madrid.

Clămparu a fost condamnat definitiv, în februarie anul trecut, de magistraţii ÎCCJ la 13 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care DIICOT l-a trimis în judecată, alături de alţi şapte membri ai clanului. Acuzaţiile erau că, în 2001, au format un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni grave, specializat în traficarea de tinere românce din România în Spania, unde erau obligate să se prostitueze.

Fetele erau duse la Madrid într-un parc, veniturile obţinute de acestea fiind încasate de către membrii reţelei şi trimise prin modalităţi diferite în ţară. O dată ajunşi la filiera românească a grupării, banii erau folosiţi pentru cumpărarea de imobile, autoturisme de lux, aparatură electronică de ultimă generaţie, bijuterii, pentru a ascunde provenienţa banilor, iar majoritatea acestor bunuri fiind cumpărate pe numele altor persoane. De altfel, anchetatorii au stabilit că grupul condus de Ioan Clămparu a strâns sume de ordinul milioanelor de dolari din astfel de activităţi.

Clanul Clămparu este una dintre cele mai mari grupări mafiote române, monitorizat ani la rand de ofiţerii de crimă organizată din România şi din Spania.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
247

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...