Patrulări intensificate ale forțelor de ordine, din cauza prognozelor meteo!
BOTOSANI

Patrulări intensificate ale forțelor de ordine, din cauza prognozelor meteo!

Prognozele meteorologilor pentru acest sfârșit de săptămână pun în alertă autoritățile și forțele de ordine din județul Botoșani.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de marți s-a stabilit intensificarea acțiunilor de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea acestora în spațiile special amenajate pentru perioadele cu temperaturi negative.

"La sfârșitul acestei săptămâni prognoza ne indică o scădere accentuată a temperaturilor ceea ce ar pune în pericol siguranța cetățenilor fără adăpost. Va trebui să intensificăm activitățile de patruluare împreună cu Poliția Locală, Poliția, Jandarmii și cu echipajele de Ambulanță și ale noastre să putem să asigurăm transportul la unitățile spitalicești și în localițiile unde sunt amenajate spațiile de adăpostire pentru aceste situații", a precizat col. Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit meteorologilor, regimul termic nocturn caracterizat prin medii exclusiv negative, va înregistra o evoluție oscilantă, cu cele mai ridicate valori, de -1...0 grade, pe 27 şi 28 decembrie şi cele mai scăzute, de -9...-7 grade, în jurul datei de 31 decembrie şi spre finalul intervalului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată între 27 şi 29 decembrie şi între 3 şi 8 ianuarie, iar în restul intervalului de prognoză, numai izolat şi trecător pot fi precipitaţii slabe. 

 

Spune-ne opinia ta