Parintele unui elev care a sustinut bacalaureatul la Colegiul Eminescu a reclamat ca i s-au cerut bani!

Parintele unui elev care a sustinut bacalaureatul la Colegiul Eminescu a reclamat ca i s-au cerut bani!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Un parinte al unui candidat din Botosani a reclamat ca fiului sau i s-au cerut bani pentru a primi o nota buna la proba de sport a bacalaureatului.

Sesizarea verbala a avut efecte, ISJ incepand deja o ancheta pentru clarificarea situatiei, dar si pentru depistarea situatiilor similare.

"Un domn a facut o sesizare telefonica la mine, pastrandu-si anonimatul, cum ca fiului sau i s-a cerut suma de 3 milioane lei vechi pentru o nota maxima la proba sportiva a bacalaureatului. Pe baza acestei sesizari ne-am deplasat la Colegiul National Mihai Eminescu, impreuna cu reprezentantii ministerului. Evident ca nu am aflat nimic. Asteptam sesizarea scrisa din partea acestui parinte, care si-a rezervat dreptul de a-si dezvalui identitatea dupa aflarea notei fiului sau. Nu credem ca este singura sesizare de acest gen, intrucat am inteles ca, dupa terminarea examinarilor, vom primi mai multe sesizari", a declarat Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

Sefa ISJ mai precizeaza ca elevului respectiv i s-a cerut initial suma de un milion de lei vechi, dupa care, in timpul examinarilor, una dintre eleve a cerut diferenta pana la 3 milioane, astfel incat tabelul sa ajunga la comisie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
96

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
266

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...