Papa Francisc la Iaşi: Suveranul Pontif a citat din Eminescu - "Fiii tăi trăiască numai în frăţie" FOTO

Papa Francisc a salutat mulțimea în limba română, la Iași, de pe scena din fața Palatului Culturii, unde a recitat și versuri scrise de poetul Mihai Eminescu.

Papa Francisc la Iaşi: Suveranul Pontif a citat din Eminescu - "Fiii tăi trăiască numai în frăţie" FOTO

În timpul discursului său, Suveranul Pontif a făcut apel la pace și dragoste și a recitat chiar versuri scrise de poetul Mihai Eminescu.

"Tinerii înfloresc când se simt iubiți. Toți înflorim când ne simțim iubiți pentru că iubirea prinde rădăcini și ne cheamă să ne înfigem aceste rădăcini în viața celorlalți. Așa cum ne spun acele frumoase cuvinte ale poetului vostru național care dorea dulcii sale Românii . Eminescu a fost un mare poet, dar a dat dovadă şi de o mare maturitate, şi pentru aceasta a dorit ca fraţii săi să se simtă într-adevăr fraţi în România. Noi aparţinem unii altora, iar fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi. Toate celelalte sunt poveşti", a spus Papa Francisc în discursul său.

Video aici (sursa Digi 24)

Papa nu a uitat nici că este Ziua copilului, îndemnând să ne rugăm pentru ei şi să ne angajăm să le dăruim dreptul la viitor.

În afara discursului oficial, Suveranul Pontif a povestit întâlnirea pe care avut-o la intrarea în Piaţa din faţa Palatului Culturii cu o bunică ce îşi ţinea pe braţe nepotul de două luni, iar bătrâna a ridicat copilul, zâmbindu-i "complice", parcă pentru a spune "Acum pot şi eu să visez".

Papa Francisc a sosit sâmbătă în piaţa din faţa Palatului Culturii din Iaşi, cu papamobilul, străbătând toate zonele în acre se aflau pelerini, 'înainte de a ajunge pe scena de pe care se va adresa mulţimii. Înainte de a ajunge pe scenă a fost întâmpinat de patru copii îmbrăcaţi în port popular.

Înaintea acestui moment, Papa a vizitat Catedrala "Sfânta Maria Regină" şi a binecuvântat 800 de bătrâni şi bolnavi. "Vă mulţumesc celor care îi însoţiţi şi mulţumesc vouă, bolnavilor, pentru că duceţi înainte boala", le spus Papa Francisc celor prezenţi.

Peste 100.000 de oameni l-au întâmpinat cu ovaţii şi cu aplauze pe Suveranul Pontif. Şi pe traseu, Papa a fost salutat de mulţimi de oameni.

Sursa: Digi24 şi News.ro

(Foto: Ionuț Iosub)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
586

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2051

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...

IMPORTANT: Ce teste genetice sunt recomandate înainte de a rămâne însărcinată și în timpul sarcinii

Miercuri, 12 Iunie 2019
384

Când spunem set de analize uzuale pentru gravide, nu ne gândim automat și la testări genetice. Pe acestea le privim cumva cu teamă și ne dorim să nu ajungem să le vedem prescrise de ...