Oportunitati si sanse mai multe pentru elevii care se vor inscrie la LicArt!

Oportunitati si sanse mai multe pentru elevii care se vor inscrie la LicArt!
LicArt, cel mai mare concurs national deschis liceenilor romani, a ajuns la a VIII-a editie. Incepand din noiembrie, orice licean se poate inscrie online, la adresa www.licart.ro, la sectiunile poezie si fotografie (cu cele trei categorii ale sale: alb-negru, portret si diverse).

Precizam ca, in editiile anterioare, elevii botosaneni de la Colegiul National Mihai Eminescu, dar si cei de la Colegiul National A.T.Laurian, s-au aflat printre laureatii festivalului.

De asemenea, pe site vor gasi si regulamentul pentru sectiunea teatru. Dupa 8 ani, Festivalul National de Arte pentru Liceeni, organizat de Clubul Noua ne pasa, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, a ajuns o manifestare de amploare, la care participa mii de liceeni din toata tara.

Personalitati marcante ale culturii romanesti sprijina acest festival prin participarea la Marile Jurii care desemneaza castigatorii, dar si la work-shop-urile organizate in timpul Finalei si la care iau parte liceenii nominalizati la cele 3 sectiuni. Anul acesta, de exemplu, s-au implicat in festival poetii Simona Popescu, Serban Foarta si Razan Tupa, criticul de teatru Marina Constantinecu, actorii Radu Gabriel, Tudor Istodor si Silviu Biris, fotograful Dinu Lazar.

“LicArt este un spatiu in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi. E un spatiu de afirmare a valorii, o treapta spre o cariera intr-unul din domeniile acoperite sau un prilej de a arata celorlalti ca exista drumuri inainte si in cultura, spune Radu Herjeu, principalul organizator al manifestarii si director al Festivalului LicArt.

Anul acesta vine si cu cateva schimbari ale regulamentului de desfasurare. Astfel, liceenii pot inscrie mai multe creatii decat in anii trecuti, marindu-si sansele de a se numara printre nominalizatii ce vor fi invitati vara viitoare la Bucuresti.

Inscrierea a devenit mai simpla, din acest an ea facandu-se doar online, la adresa www.licart.ro , unde se pot vedea toate creatiile intrate in concurs si care pot fi votate de catre toti participantii. Tot acolo pot fi gasite multe informatii despre editiile anterioare, castigatorii si creatiile lor, precum si Marile Finale din ceilalti ani.

“Anul acesta, premiile au depasit 17.000 ron. Speram ca in 2009 sa putem mari atat valoarea premiilor, cat si sumele din buget alocate cazarii si asigurarii mesei celor peste 100 de nominalizati care vor fi invitati la finala. Nu amanati inscrierea pentru ca, in acest an, nu va mai puteti inscrie in ultimul moment. Regulamentul stie de ce! Cititi-l si inscrieti-va la www. licart.ro, a incheiat Radu Herjeu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
300

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...