ONG-urile vor sa blocheze numirea de catre minister a noilor directori de la Cultura

ONG-urile vor sa blocheze numirea de catre minister a noilor directori de la Cultura

Capela Calimachi din Stancesti, Botosani

Directorii de la Cultura, direct responsabili pentru "masacrarea" constructiilor din patrimoniul national!
"Directorii de la Cultura semneaza acte de distrugere a patrimoniului national", sustin mai multe ONG-uri, motiv pentru care luni, 1 iunie, de la ora 13.00, va avea loc un miting in fata Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

Participantii la acest protest doresc sa creeze o presiune asupra ministerului pentru numirea unor persoane integre si competente la sefia Directiilor de Cultura. Vor fi prezentate imagini cu distrugeri ale patrimoniului semnate chiar de catre directori ai Directiilor de Cultura.

Mitingul este motivat de anuntarea de catre minister, in ziua de 2 iunie, a numelor viitorilor directori ai Directiilor Judetene de Cultura si a Directiei de Cultura Bucuresti. Dar exista semnale ca se fac presiuni puternice din partea partidelor din coalitie catre Ministerul Culturii pentru numirea unor directori obedienti retelelor imobiliare.

Legea prevede ca directorii Directiilor Judetene de Cultura semneaza avizele pentru constructii si demolari in zonele construite protejate (adica in zonele istorice ale oraselor, cele vanate de speculantii imobiliari), fara a fi obligati sa consulte Comisia Zonala a Monumentelor Istorice. Acest fapt a dus in ultimii ani in numeroase judete si in Bucuresti la un adevarat masacru al zonelor construite protejate.

Chiar la inceputul acestei saptamani, 10 organizatii non-guvernamentale au cerut printr-o scrisoare deschisa adresata Ministrului Theodor Paleologu si Secretarului de Stat Vasile Timis (organizatorul concursului) comunicarea numelor candidatilor si a componentei comisiei de concurs.

ONG-urile doreau sa obtina de la ziaristii din teritoriu informatii relevante despre trecutul profesional al candidatilor. Numele candidatilor si componenta comisiei nu au fost comunicate de catre minister pana la aceasta ora, aflam dintr-un comunicat de presa.

Reamintim ca joi Cornelia Ciobanu a sustinut si promovat, la Bucuresti, concursul pentru sefia Directiei de Cultura Botosani, ea fiind nominalizata de PSD.
 
Sursa: 9.am
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
118

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
206

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
96

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...