Oficial de la Guvern: "Din nefericire, dacă nu îşi vor plăti factura, vor fi deconectaţi!"

Oficial de la Guvern: "Din nefericire, dacă nu îşi vor plăti factura, vor fi deconectaţi!"

România se confruntă cu o creştere continuă a preţului energiei, însă, cu toate acestea, nu a fost rezolvată problema consumatorilor vulnerabili, care ar trebui protejaţi de Guvern, a declarat, joi, Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei.

 

El participat la conferinţa 'Eficienţa energetică, prioritate în combaterea sărăciei energetice şi asigurarea energiei pentru toţi', în cadrul preşedinţiei române a Cartei Energiei.

'Cel mai afectat de trecerea spre decarbonizare este consumatorul vulnerabil (care nu-şi permite plata facturii - n.r.). Pentru România, cea mai importantă problemă este creşterea continuă a preţului energiei în perioada 2017-2018, în contextul alinierii preţurilor la nivel european, chiar dacă veniturile populaţiei nu sunt în linie cu piaţa europeană a muncii', a spus Tudorache, citat de Capital.ro.

Potrivit acestuia, sărăcia energetică a ţării poate fi combătută prin scăderea decalajului dintre salariile românilor şi cele din Europa, creşterea eficienţei consumului de energie prin reducerea utilizării gazelor naturale în beneficiul energiilor regenerabile, toate acestea combinate cu măsurile de creştere economică.

Cu toate acestea, el admite că definirea consumatorilor vulnerabili rămâne o problemă nerezolvată, astfel că nu să se ştie cu exactitate care persoane au nevoie de ajutorul Guvernului pentru a-şi plăti factura.

'România încă nu a definitivat care ar trebui să fie consumatorii vulnerabili. Încă avem de rezolvat această problemă. Dar, odată ce definim consumatorii vulnerabili, aceşti oameni vor beneficia de intervenţia Guvernului. Ceilalţi consumatori, din nefericire, dacă nu îşi vor plăti factura, vor fi deconectaţi', a susţinut secretarul de stat.

Întrebat când va fi finalizat procesul de definire a consumatorului vulnerabil, oficialul nu a oferit un termen. 'Este un proces în lucru. Nu este doar Ministerul Energiei implicat, dar şi alte instituţii, precum Ministerul Muncii', a adăugat Tudorache.

Anterior, prezent la acelaşi eveniment, ministrul Energiei, Anton Anton, le-a spus jurnaliştilor că gazele naturale nu vor fi mai scumpe la iarnă, chiar dacă specialiştii avertizează că majorarea preţului petrolului va duce şi la creşterea facturilor la gaze.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...