O educatoare, o îngrijitoare de școală și un profesor de la „Laurian”, infectați cu Covid-19

O educatoare, o îngrijitoare de școală și un profesor de la „Laurian”, infectați cu Covid-19

Două cadre didactice și o îngrijitoare la o școală din municipiul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în primele două zile ale noului an școlar. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat anchetele epidemiologice, însă niciuna dintre cele trei persoane nu s-ar fi prezentat la unitatea de învățământ unde lucrează, în această săptămână.

Luni, o educatoare de la Grădinița nr. 23 a fost depistată pozitiv, aceasta aflându-se în izolare la domiciliu până la momentul confirmării infectării. Soțul ei fusese diagnosticat cu aceeași afecțiune, ambii fiind în prezent internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Apoi, o îngrijitoare de la Școala nr. 12 a mers la spital tot luni, cu simptome specifice, pentru a se testa. Rezultatul pozitiv a fost comunicat marți. Din informațiile DSP, aceasta nu a intrat în contact cu niciun cadru didactic și niciun elev. Surse din cadrul unității de învățământ au menționat că nu s-a prezentat luni la școală, însă nu sunt sigure cu privire la absența la serviciu în a doua zi.

Marți noapte, a fost comunicat și rezultatul pozitiv al unui profesor de sport din cadrul Colegiului Național „A.T. Laurian”.

„Acesta a fost la liceu vineri, însă au fost respectate normele de distanțare și protecție individuală de către el și celelalte cadre didactice, astfel că nu s-a impus încă izolarea vreunui coleg. Ancheta epidemiologică este în derulare”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Până miercuri, la nivelul județului Botoșani, 1466 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, 15 dintre ele fiind confirmate în ultimele 24 de ore.

 

Spune-ne opinia ta