Botoșănean decedat în urma unei bătăi, infectat cu Covid-19. Poliția așteaptă rezultatul necropsiei

Botoșănean decedat în urma unei bătăi, infectat cu Covid-19. Poliția așteaptă rezultatul necropsiei

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din orașul Flămânzi, a decedat pe patul de spital, după ce a fost victima unei altercații petrecute în urmă cu o lună, în localitatea de domiciliu. Acesta a fost diagnosticat și cu noul coronavirus, astfel că autoritățile l-au inclus pe lista defuncților COVID.

Bărbatul a fost implicat într-un conflict degenerat în altercație, încasând pumni și picioare de la un cunoscut, iar incidentul a fost raportat de către un martor prin apel la 112. El a mers la domiciliu, unde a încercat să se trateze singur, în vreme ce polițiștii s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

Acesta a refuzat să depună plângere, astfel că agresorul nu este încă anchetat. În schimb, întrucât starea sa de sănătate se agrava, a ajuns in stare critică la spital, în acest weekend. 

Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, cadrele medicale l-au testat în vederea depistării virusului Covid-19, apoi pacientul a fost internat, cu multiple traumatisme și ruptură de splină, cu hemoragie masivă la nivelul organului. Duminică seară, a fost comunicat și rezultatul pozitiv al testului. Luni, acesta a intrat în stop cardio-respirator, la scurtă vreme fiind declarat decesul.

„În acest moment, așteptăm rezultatul necropsiei, care va indica dacă bărbatul a decedat ca urmare a traumatismelor suferite, în acest caz schimbându-se încadrearea juridică a dosarului pe lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Cu acest caz și cu cel al unui bărbat de 74 de ani, care suferea de afecțiuni cardio-vasculare, bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut la 102, potrivit statisticii Direcției de Sănătate Publică.

Aceasta este prima necropsie efectuată unui botoșănean decedat posterior infectării cu Covid-19.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Salariul minim brut va fi mărit, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei

astăzi, 12:33
82

Salariul minim brut va fi mărit, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, comparativ cu 2.550 în prezent, potrivit unei hotărâri adoptate joi de executiv.De această prevedere vor benefici...

Două familii din Vorona au rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu (fotogalerie)

Joi, 8 Decembrie 2022
708

Două familii din Vorona, care locuiau în aceeași casă, au rămas fără acoperiș deasupra capului, joi după-amiază, în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut d...

Mai multe măsuri fiscal-financiare importante pentru 2023, discutate joi în ședința Guvernului

Joi, 8 Decembrie 2022
339

Un proiect de OUG cu mai multe măsuri fiscal-financiare majore este discutat joi în ședința Guvernului și are șanse mari să fie adoptat. Acesta se referă, printre altele, la majorarea sal...