Botoșănean decedat în urma unei bătăi, infectat cu Covid-19. Poliția așteaptă rezultatul necropsiei

Botoșănean decedat în urma unei bătăi, infectat cu Covid-19. Poliția așteaptă rezultatul necropsiei

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din orașul Flămânzi, a decedat pe patul de spital, după ce a fost victima unei altercații petrecute în urmă cu o lună, în localitatea de domiciliu. Acesta a fost diagnosticat și cu noul coronavirus, astfel că autoritățile l-au inclus pe lista defuncților COVID.

Bărbatul a fost implicat într-un conflict degenerat în altercație, încasând pumni și picioare de la un cunoscut, iar incidentul a fost raportat de către un martor prin apel la 112. El a mers la domiciliu, unde a încercat să se trateze singur, în vreme ce polițiștii s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

Acesta a refuzat să depună plângere, astfel că agresorul nu este încă anchetat. În schimb, întrucât starea sa de sănătate se agrava, a ajuns in stare critică la spital, în acest weekend. 

Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, cadrele medicale l-au testat în vederea depistării virusului Covid-19, apoi pacientul a fost internat, cu multiple traumatisme și ruptură de splină, cu hemoragie masivă la nivelul organului. Duminică seară, a fost comunicat și rezultatul pozitiv al testului. Luni, acesta a intrat în stop cardio-respirator, la scurtă vreme fiind declarat decesul.

„În acest moment, așteptăm rezultatul necropsiei, care va indica dacă bărbatul a decedat ca urmare a traumatismelor suferite, în acest caz schimbându-se încadrearea juridică a dosarului pe lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Cu acest caz și cu cel al unui bărbat de 74 de ani, care suferea de afecțiuni cardio-vasculare, bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut la 102, potrivit statisticii Direcției de Sănătate Publică.

Aceasta este prima necropsie efectuată unui botoșănean decedat posterior infectării cu Covid-19.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Manifestaţie împotriva vaccinării obligatorii, în faţa Instituției Prefectului

Duminică, 7 Martie 2021
1768

Zeci de manifestanţi au pichetat, duminică după amiază, Instituția Prefectului din Botoșani, în semn de nemulțumire faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat ...

Femeie acroșată cu mașina, pe trecerea de pietoni, de un șofer de 21 ani

Duminică, 7 Martie 2021
648

O femeie de 48 de ani a ajuns la spital, vineri seară, după ce a fost acroșată de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a petrecut pe Bulevardul Victoriei, din municipiul Dorohoi....

Om al străzii, găsit decedat pe stradă, în scaunul cu rotile

Duminică, 7 Martie 2021
4094

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Rădăuți-Prut, a fost găsit fără suflare, duminică dimineață, în fața clădirii Direcției Muncii din municipiul Botoșani. El se afla în scaun...