Fără precedent. Medicina Legală a stabilit că bărbatul declarat defunct COVID după o bătaie a murit din cauza traumatismelor

Fără precedent. Medicina Legală a stabilit că bărbatul declarat defunct COVID după o bătaie a murit din cauza traumatismelor

Medicina Legală a finalizat autopsia în cazul bărbatului în vârstă de 37 de ani, din orașul Flămânzi, care a decedat pe patul de spital, după ce a fost victima unei altercații petrecute în urmă cu o lună, și a fost declarat deces COVID.

Bărbatul a fost bătut de către un cunoscut, cu pumnii și picioarele, însă nu a depus plângere împotriva autorului. Întrucât incidentul a fost raportat de către un martor prin apel la 112, Poliția a deschis dosar penal, inițial pentru lovire sau alte violențe. Între timp, el a încercat să se trateze singur, la domiciliu, iar starea sa de sănătate se agrava. Duminică, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, apoi a fost internat pe Reanimare, cu hemoragie masivă cauzată de ruptură de splină. El a fost testat înainte de internare pentru depistarea COVID-19, iar rezultatul pozitiv a fost comunicat în aceeași zi. Luni dimineață, pacientul a intrat în stop-cardio respirator și a decedat.

Statistica Direcției de Sănătate Publică l-a inclus în rândul defuncților COVID.

Miercuri dimineață, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a primit rezultatul necropsiei. Specialiștii Serviciului de Medicină Legală au stabilit că traumatismele suferite au fost cele care au declanșat moartea.

„Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, fiind declinată competența pentru infracțiunea de lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta