Numărul de accidente grave, în creştere, pe drumurile din Botoşani

Numărul accidentelor grave a înregistrat, în 2017, o creştere faţă de anul anterior conform unui bilanţ prezentat de angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 

Numărul de accidente grave, în creştere, pe drumurile din Botoşani

Drumurile din Botoşani au fost însângerate anul trecut după producerea a 144 de accidente grave, în creştere cu 11,62% faţă de 2016, în urma cărora au decedat 24 de persoane, iar alte 139 au fost grav rănite. În acelaşi interval de timp au fost înregistrate 362 de accidente uşoare şi au fost rănite uşor 455 de persoane. 

Viteza excesivă şi consumul de alcool sunt printre principalele motive de producere a accidentelor rutiere conform poliţiştilor. Reprezentanţii IPJ susţin că, în 2017, poliţiştii rutieri au constatat si sancționat 30.657 (+ 2,43% faţă de anul 2016 ) abateri contravenţionale la regimul circulaţiei, dintre care 15.961 ( + 4,25%) au fost privit nerespectarea regimului legal de viteză.

Tot în anul precedent, poliţiştii rutieri au desfăşurat în mod constant activităţi preventive în rândul copiilor de toate vârstele, în încercarea de a contribui la dezvoltarea unui comportament rutier responsabil şi de a preveni astfel în viitor victimizarea acestora prin accidente de circulaţie.

În unităţile şcolare sau în afara acestora, poliţiştii au desfăşurat 272 de activităţi pe teme de educaţie rutieră.

" Ne îngrijorează pe noi, ca instituţie, faptul că avem cazuri de şoferi care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. În acelaşi timp poliţia este obligată să intervină şi să aplice legea corespunzător. Fac un apel şi la cetăţeni să respecte legea pentru că în măsura în care conduci un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în marea majoritate a cazurilor se întâmplă cu tragedii. Acesta este şi atributul nostru de a ieşi cu exemple şi în acelaşi timp de a preveni, să conştientizeze participantul la trafic că nu este bine", a declarat Viorel Şerbănoiu, şeful IPj. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
448

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...