Nichita despre "Mihaita": S-ar putea sa fie o confuzie de persoane

Nichita despre "Mihaita": S-ar putea sa fie o confuzie de persoane

GHEORGHE NICHITA, presedinte interimar PSD Botosani, primar de Iasi

Primarul Gheorghe Nichita vrea sa vada dosarul "Mihaita" de la CNSAS, dosar in care apare angajamentul sau semnat cu Securitatea. Nichita spune ca nu are nimic de ascuns si nu a facut note informative pentru Securitate.

"Nu am nimic de spus cu privire la decizia CNSAS. Sunt si eu curios sa vad dosarul. Pentru mine este important ca se adevereste clar ca nu am colaborat cu Securitatea", a declarat marti Gheorghe Nichita.

Acesta a mai spus ca in dosarul gasit de CNSAS apar mai multe greseli.

"Trebuie sa verific continutul acelui dosar, pentru ca nu am facut note informative si in plus nu am lucrat la Trustul de Constructii de la Vaslui (asa cum apare in dosar - n.red.). E posibil sa apara confuzia de persoane. Nu am avut acces la dosare, nu stiu ce scrie fiecare despre mine acolo", a mai spus Nichita.

Primarul Gheorghe Nichita a primit de la CNSAS adeverinta care atesta ca nu a fost "lucrator/colaborator" al Securitatii. Dar Nichita a semnat un angajament cu Securitatea, sub numele de cod MIHAI. In perioada 27.03.1978 - 17.01.1983, potrivit dosarului studiat la CNSAS, Gheorghe Nichita a avut sarcini "de informare", unele in scris, catre ofiterul Securitatii.

AICI Adeverinta eliberata de CNSAS pe numele lui Gheorghe Nichita

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
276

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
476

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...