Nerespectarea legislatiei financiar-fiscale nu mai poate fi facuta publica in presa

Nerespectarea legislatiei financiar-fiscale nu mai poate fi facuta publica in presa
Cazurile de nerespectare a legislatiei financiar-fiscale nu mai pot fi facute publice prin mass-media, conform proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, adoptat de Parlament.

Camera Deputatilor a adoptat saptamana trecuta, in calitate de for decizional, legea de aprobare a Ordonantei Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Legea de aprobare a actului normativ emis de Guvern a fost depusa luni la Secretarul general, pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii, si va intra in vigoare dupa promulgarea ei, de catre Presedintele Romaniei.

Printre modificarile aduse se numara si abrogarea prevederii conform careia, cazurile de nerespectare a legislatiei financiar-fiscale pot fi facute publice prin mass-media.

Prin aceasta prevedere, OG nr. 47/2007 a modificat articolul 11 privind secretul fiscal din cadrul Codului de procedura fiscala , introducand o exceptie de la obligatia de respectare a secretului fiscal.

Codul de procedura fiscala stabileste la articolul 11 obligatia functionarilor publici din cadrul organului fiscal, inclusiv a persoanelor care nu mai detin aceasta calitate, de a pastra secretul asupra informatiilor pe care le detin ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu.

Totodata, Codul de procedura fiscala permite transmiterea de informatii cu caracter fiscal in conditiile in care se asigura ca din acestea nu reiese identitatea vreunei persoane fizice sau juridice.

Mai mult, nerespectarea obligatiei de pastrare a secretului fiscal atrage raspunderea potrivit legii.

Proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 47/2007 a facut obiectul unei cereri de reexaminare la sfarsitul lunii octombrie 2008, cand presedintele Traian Basescu a cerut ca legea sa fie rediscutata in Parlament.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
397

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
701

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
195

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...